Hirdetés

Tizenhat százalékkal kevesebb céget jegyeztek be idén Hargita megyében, mint tavaly ilyenkor

Az idei év első öt hónapjában Hargita megyében több mint 540 magánvállalkozást és jogi személyiséggel bíró céget jegyeztek be, ez 16%-kal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában – írta az Informația Harghitei a cégbíróság (ONRC) közzétett adataira hivatkozva.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tizenhat százalékkal kevesebb céget jegyeztek be idén Hargita megyében, mint tavaly ilyenkor
Illusztráció Fotó: Pixabay

Eszerint január és május között 545 céget jegyeztek be, köztük 260 korlátozott felelősségű társaságot (kft.), 136 engedélyezett természetes személyt (PFA), 125 egyéni vállalkozást (ÎI) és több mint 20 családi vállalkozást. Az előző év hasonló időszakában 651 céget jegyeztek be Hargita megyében. Május végén 12 307 cég és 9222 PFA, egyéni és családi vállalkozás működött legálisan a megyében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Országos szinten a cégbejegyzések száma 10,89%-kal csökkent 2024 első öt hónapjában, összesen 58 876 vállalkozást tartanak jelenleg nyilván. A legtöbb céget Bukarestben jegyezték be (13 532), amit Ilfov, Kolozs, Temes, Iasi és Brassó megye követett. A legkevesebb cégbejegyzést Kovászna, Tulcea, Ialomiţa és Krassó-Szörény megyében regisztrálták. A bejegyzett cégek túlnyomó többsége nagy- és kiskereskedés, gépjármű- és motorjavító vállalat, szállítást és raktározást vállaló cég vagy építőipari vállalat a cégbíróság kimutatása szerint.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!