Tizenhárom bírságot róttak ki, a magas adózási kockázattal bíró áruk szállítóit ellenőrizték

Az adóelkerülés, az ÁFA-csalások és az illegális kereskedelem visszaszorítása céljából bevezetett RO -Transport rendszer szabályainak betartását ellenőrizte pénteken a Hargita megyei rendőrség gazdasági jellegű csalásokat vizsgáló osztálya. Összesen 113 gépjárművet állítottak meg a forgalomban, 16 magas adózási kockázattal bíró árut szállító járművet ellenőriztek – közölte lapunkkal a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tizenhárom bírságot róttak ki, a magas adózási kockázattal bíró áruk szállítóit ellenőrizték
Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint az akció célja továbbá a gabonaimport által okozott helyzet kezelése, valamint a közrend és a közbiztonság fenntartása volt Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen és Maroshévízen.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A végrehajtott ellenőrzések során 113 gépjárművet állítottak meg a forgalomban, és a RO e-Transport alkalmazásban 16 magas adózási kockázattal bíró árut szállító járművet ellenőriztek. Az ellenőrzések nyomán a rendőrök 13 szabálysértési bírságot szabtak ki, összesen 54 320 lej értékben, a magas adózási kockázattal bíró áruk szállításának nyomon követésére vonatkozó RO e-Transport rendszer szabályainak be nem tartásáért. Ezenkívül a rendőrök lefoglaltak 24 000 kg burgonyát és 3 200 kg cementet, összesen több mint 28 000 lej értékben. Továbbá egy forgalmi engedélyt és egy vezetői engedélyt is bevontak. Az e-DAC alkalmazás segítségével 34 magánszemélyt ellenőriztek – írták a közleményben.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!