Tizenegy bírságot róttak ki a csendőrök szeptemberben

Szeptemberben összesen 8900 lej értékben rótt ki bírságot a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség – közölte csütörtökön a hatóság.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Tizenegy bírságot róttak ki a csendőrök szeptemberben
Illusztráció Fotó: Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség

A múlt hónapban harminchárom szabálysértést regisztráltak, huszonkét esetben hivatalos figyelmeztetéssel megúszták az elkövetők, tizenegy alkalommal azonban bírságot róttak ki, összesen 8900 lej értékben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A tizenegy bírság közül egyet engedély nélküli halászatért róttak ki ezer lej értékben, további két bírságot róttak ki, egyenként 2000 lej értékben, illegális gombaszedésért, ezenkívül egy alkalommal 1500 lej értékben bírságoltak egy felügyelet nélkül hagyott kutya miatt, amely veszélyeztette a járókelőket, egy 500 lejes bírságot azért róttak ki, mert valaki a tulajdonos engedélye nélkül autóval ráhajtott egy legelőre. Végül további hat bírságot róttak ki 1900 lej értékben a közrend és -nyugalom megsértéséért, ilyenek például az igazoltatás megtagadása, a nyilvános helyen történő alkoholfogyasztás és kutyák felügyelet nélkül hagyása.

A közlemény szerint szeptemberben a csendőrök 435 járőrözést végeztek a megye területén. Ezenkívül negyvenöt alkalommal hívták őket medvék jelenléte miatt, a bejelentések közül tizenkettő bizonyult meglapozottnak. Egyébként idén eddig 366 hasonló hívást regisztráltak – olvasható a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!