Büntetéseket helyez kilátásba Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartást vállaló cégeknél

Folyamatban van a megyei jelzésű utak téli karbantartását biztosító közbeszerzési dokumentáció összeállítása. Idén kiegészítik a szerződéseket egy olyan dokumentummal, amely konkrét kihágásokra konkrét szankciókat határoz meg – tájékoztat közleményében a megyei önkormányzat.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Büntetéseket helyez kilátásba Hargita Megye Tanácsa a téli karbantartást vállaló cégeknél
Képünk illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Mint írják, akár 5000 lej kifizetésére kötelezhetik a téli karbantartást vállaló cégeket kihágásonként. Az ellenőrzések elmulasztása, a hiányos csúszásmentesítés, a kézi csúszásmentesítő szórása és minden más kihágás, amely nem a szerződésben foglaltak szerint történik, pontosan meghatározott szankciót von maga után.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Többek között az is szankcionálható lesz, ha a karbantartást végző járművek a nagy sebesség miatt felhordják az olvadt latyakot a háztartások kerítéseire vagy házak falaira. Ha az ehhez hasonló károkat a cég nem hozza helyre, úgy 1000 lejre szankcionálható. A szankciókat Hargita Megye Tanácsa számára kell befizesse a cég, és harminc nap áll rendelkezésére, miután értesítették a mulasztásról.

A dokumentum részletesen itt tanulmányozható. Kérik, hogy ha bárkinek hozzáfűzése, megjegyzése vagy javaslata van, azt írja meg az info@hargitamegye.ro címre.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!