Rangsorolták az RMDSZ Hargita megyei jelöltjeit

Tánczos Barna vezeti az RMDSZ Hargita megyei szenátorjelölt-listáját és Kelemen Hunor, a szövetség elnöke vezeti a parlamenti képviselők jelöltlistáját – erről csütörtöki, gyergyószentmiklósi ülésén döntött a Hargita Megyei Egyeztető Tanács (HET).

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Rangsorolták az RMDSZ Hargita megyei jelöltjeit
Kelemen Hunor és Tánczos Barna az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének tavaly novemberi rendezvényén Fotó: RMDSZ Csíki Területi Szervezet

Az RMDSZ megyei döntéshozó testülete a következő választásokra készülve elkészítette a képviselő- és szenátorjelöltek elosztásának algoritmusát a három területi szervezet között.  


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Eszerint a két szenátorjelölt közül első helyen a csíkszéki jelölt szerepel majd. A Csíki Területi RMDSZ csütörtökön döntött arról, hogy jelöltje Tánczos Barna lesz erre a pozícióra. Második helyre az udvarhelyszéki jelölt kerül, ebben a térségben még nem nevesítették a jelölteket. A képviselőházi lista első helyét a szövetségi elnöknek tartják fenn. Második helyen is a csíkiak jelöltje kap helyet, a harmadik helyet Gyergyó kapja – a ma délelőtt közöltek szerint Bende Sándor újrázhat. A további két befutó képviselői mandátum Udvarhelyszéket illeti a HET-ülés után kiadott közlemény értelmében.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!