Óraadó tanárokkal pótolják

A nyári hónapokban meg­hirdetett pedagógusállások többségét verseny­vizs­gá­val betöltötték. A fenn­maradt rész­áll­ásokat egye­lőre a tanintézetek tanári közössége között osztották el, és ezekre az érintett iskolák újabb versenyvizsgát hirdetnek meg.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Óraadó tanárokkal pótolják
Becsengetés. Pedagógusban sem lesz hiány Fotó: László F. Csaba

A tanári versenyvizsgákat és az állások elosztását követően 92 részállás maradt betöltetlenül Hargita megyében – tudtuk meg Waczel Ferenc tanfelügyelőtől –, ezekre a tanévkezdést követő harminc napon belül újabb versenyvizsgát hirdetnek meg, de azt már az érintett tanintézetek kell lebonyolítsák.

– A fennmaradó részállásokat a tanév első napjaiban az érintett oktatási intézmények tanári közössége között osztották szét az igazgatók, illetve nyugdíjas tanárokat hívtak vissza a néhány tanórából álló üres helyek betöltésére. Őket óraadó tanárként alkalmazzák, a nyugdíjas pedagógusok alkalmazásához versenyvizsga szervezésére sincs szükség. Mintegy 10-15 állás lesz a térségben, amelyet meg kell hirdetni

– közölte a tanfelügyelő.
Waczel Ferenc szerint főként az elszigetelt településeken működő iskolák és a vidéki szakközépiskolák esetében tapasztalható, hogy nincs vagy kevés a jelentkező a megüresedő tanári állásokra, ezeknek a helyzeteknek a megoldásában pedig nagy segítséget jelentenek a nyugdíjas pedagógusok, akik közül többen dolgoznak óraadó tanárként. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!