Október elsejétől kifli is kerül a tej mellé Hargita megyében

Október elsejétől a kiflit is kiszállítják Hargita megyében a tej-kifli program keretében – jelentette be Borboly Csaba megyeelnök szerdán a közösségi oldalán közzétett videójában.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Október elsejétől kifli is kerül a tej mellé Hargita megyében
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Az elöljáró elmondta: a közbeszerzésen a csíkszeredai Harmopan és egy tordai cég közösen nyert. Ugyanarról a tordai cégről van szó, amellyel korábban szerződést bontott a megyei önkormányzat, mert a leszállított kifli minősége nem volt megfelelő.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint részletezte: a beszállítókkal megkötött szerződés értéke 16 millió lej, és négy évre szól, ennek körülbelül hatvan százalékát a csíkszeredai Harmopannak fizetik ki, a maradék negyven százalék jut a tordai cégnek. A program keretében heti három nap kell kiflit vinni, azt valószínűleg a Harmopan szállítja ki, két napig pedig keksz jár a tej mellé, ezt valószínűleg a tordai cég szállítja.

Borboly elmondása szerint

a közbeszerzési eljárást hátráltatta, hogy néhány napig nem működött a közbeszerzéseket lebonyolító portál, ezért csak szeptember 11-én tudtak nyertest hirdetni.

A közbeszerzésen nyertes cégtársulásnak nem volt konkurenciája, így nem kellett fellbbezésre várniuk. A megyeelnök beszámolója szerint jogi akadálya eddig sem volt annak, hogy a kiflit is kiszállítsák az iskolákhoz. A Harmopan október elsejétől vállalta, hogy kiszállítja a kiflit, a beszállítási szerződést későn írták alá. Megjegyezte: a megyei önkormányzat hivatalos levélben szólította fel a céget, hogy írják alá a szerződést, különben felbontja azt. Hozzáfűzte: arról értesült, hogy komoly személyzeti gondjai voltak a vállalatnak, ezért nem hibáztatja a Harmopant a késedelem miatt.

Az elöljáró ugyanakkor közölte: arra kérik a szülőket, hogy ha bármilyen hiányosságot tapasztalnak a kiszállított élelmiszerek minőségét illetően, jelezzék a megyei önkormányzatnak, indokolt esetben ugyanis fel tudják bontani a szerződést a beszállító vállalatokkal.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!