Nem unatkoztak a megyei hivatalos szervek a hosszú hétvégén

Számos alkalommal léptek közbe a Belügyminisztérium kötelékébe tartozó Hargita megyei hivatalos szervek – rendőrség, csendőrség és tűzoltóság – augusztus 15–18. között. Életmentés, büntetés egyaránt szerepel a hétvégi jelentésükben, amelyet augusztus 19-én ismertettek a csíkszeredai városháza előtt.

Fazakas Bea
Nem unatkoztak a megyei hivatalos szervek a hosszú hétvégén
Beszámoló. Büntettek és segítettek Fotó: László F. Csaba

A Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség augusztus 15–18. között 18 szabálysértést, 11 figyelmeztetést és hét büntetést szabott ki 4400 lej értékben. A Hargita Megyei Olt Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) az elmúlt hétvégén 48 sürgősségi riasztást kapott. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint augusztus 15–18. között 150 alkalommal léptek közbe különböző szabálysértések miatt.

Tájékoztatásuk szerint Máréfalván, Farkaslakán, Vaslábon és Gyergyószentmiklóson történt balesetekben elsősegélynyújtás miatt vonult ki az ISU csapata, és a Hargita megyei SMURD rohammentő-szolgálat két alkalommal szállított sérültet kórházi ellátásra. Mint kiderült, a megyei tűzoltókat hat alkalommal riasztották.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint augusztus 15–18. között 150 alkalommal léptek közbe különböző szabálysértések miatt. Közutakon 230 esetben szabtak ki büntetést összesen 180 397 ezer lej értékben. Jogosítvány nélkül 23 személy maradt a hétvége után. Húszan gyorshajtás, három személy pedig ittas vezetés következtében.

A Hargita Megyei Drogellenes, Drogmegelőző és Tanácsadó Központ munkatársai a függőségekkel kapcsolatos tájékoztatást nyújtottak a zsúfolt szabadiős tereken a megyeszékhelyen.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!