Nem lesz jó hétvégéjük a mobilozó sofőröknek

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság is csatlakozott az Európai Közúti Rendőrségi Szervezetek (ROADPOL) által meghirdetett Focus on the Road nevű művelethez, melynek célja a közúti balesetek megelőzése. Az akció október 7. és 13. között zajlik, és különös figyelmet fordít a vezetés közbeni figyelemelterelések kiszűrésére.

Rendőrségi közlemény
Nem lesz jó hétvégéjük a mobilozó sofőröknek
Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

Csütörtökön 11 és 13 óra között a csíkszeredai rendőrség közlekedési osztályának rendőrei közúti ellenőrzést tartottak: az akció során a rendőrök negyven járművet ellenőriztek, és negyven gépjárművezetőt igazoltattak. Ezenfelül 12 alkoholszondás és drogtesztes ellenőrzést is elvégeztek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A rendőrök összesen 23 bírságot szabtak ki, amelyek értéke összesen 6600 lej volt. A leggyakoribb kihágások közé tartozott a biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint a mobiltelefon kézben tartott használata vezetés közben, ami jelentős mértékben elvonhatja a figyelmet.

Nem lesz jó hétvégéjük a mobilozó sofőröknek

A kampány célja, hogy felhívja az autósok figyelmét a figyelemelterelés veszélyeire a volán mögött. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében hangsúlyozza: a közúti biztonság minden közlekedő felelőssége, amelyet a közlekedési szabályok betartásával és az odafigyeléssel lehet garantálni.

A Focus on the Road egy közúti biztonsági művelet, amelyet az Európai Közúti Rendőrségi Szervezetek (ROADPOL) szerveznek. A kampány célja a közlekedési balesetek megelőzése, különösen az olyan baleseteké, amelyeket a járművezetők figyelmetlensége okoz. A művelet keretében a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a figyelemelterelésre, például a mobiltelefon használatára vezetés közben, a biztonsági öv használatának elmulasztására és egyéb szabálysértésekre, amelyek veszélyeztethetik a közlekedők biztonságát. Az ellenőrzések célja, hogy felhívják a sofőrök figyelmét a vezetés közbeni figyelemelterelések veszélyeire, és ezáltal csökkentsék a balesetek számát, valamint növeljék az általános közúti biztonságot.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!