Nem a személyzethiány okozta a tej-kifli program késését

Közleményben reagált a tej-kifli programmal kapcsolatban megjelent hírekre a Harmopan Rt. Mint írják, örömükre szolgál, hogy október elsejétől kezdődően vállalatuk szállíthatja a kifliket a csíkszéki és udvarhelyszéki diákoknak.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 3 perc
Nem a személyzethiány okozta a tej-kifli program késését
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Megjegyzik, sajnálattal tapasztalták, hogy Hargita Megye Tanácsának (HMT) elnöke, Borboly Csaba élő bejelentkezésében vállalatukról és tevékenységükről pontatlan és hiányos információk hangzottak el, mindazok ellenére, hogy a videót megelőzően közvetlenül egyeztetett a programért felelős szakértő kollégájukkal.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Kifejtik, az említett tordai céggel való kapcsolatuk soha nem létezett – az online térben kijelentettekkel ellentétben – nem társultak velük, és nem játszottak össze.

Hozzáteszik, a kekszek szállítása idén nem az említett tordai cég „mutációjának” feladata lesz, hanem kizárólag a Harmopané, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségben teljesítsék ezt a feladatot. Hozzáteszik, az a kijelentés sem helytálló, miszerint nem volt konkurencia, hiszen pontosan az említett tordai vállalat volt a versenytársuk a liciten.

„Sajnálatos módon vettük tudomásul azt is, hogy az említett késedelem kapcsán a HMT vezetője egyoldalúan vázolta fel a helyzetet. Nem került említésre az a tény, hogy a közbeszerzési folyamat már április elején elindult, és HMT rendelkezésére állt kerek 5 hónap, hogy az eljárást véglegesítse az iskolakezdés előtt, megelőzendő az utolsó 100 méteren való kapkodást. A sajtóban megjelent személyzeti problémákkal kapcsolatos híreket határozottan visszautasítjuk!

Semmilyen olyan személyzeti problémával nem küzd vállalatunk, amely a program sikeres lebonyolítását veszélyeztetné.

Habár a videóban számonkérésként fogalmazódott meg a kiflik szeptember 11-én való kiszállítása, a vonatkozó szerződést csupán szeptember 16-án kaptuk kézhez, amelyet 72 órán belül aláírtunk, majd a HMT által aláírt példányt szeptember 20-án kaptuk vissza. Ezt követően kezdődhetett meg a termelés megszervezése, valamint több bürokratikus eljárás lebonyolítása, mint az engedélyeztetés vagy a banki garancia. A banki garanciát a szerződések alapján az aláírást követő 5 napon belül kötelesek vagyunk teljesíteni. Hogy milyen egyezséget kötött a HMT elnöke a Számvevőszékkel, erről bennünket nem informáltak, vállalatunk kizárólag a hatályos törvényeknek és szabályoknak megfelelően járt el” – írták.

Ugyanakkor köszönik Hargita Megye Tanácsának az együttműködést, és bíznak benne, hogy a program továbbra is a helyi közösség érdekeit szolgálja. Vállalatuk elkötelezett a minőség és a megbízhatóság iránt, és örömmel folytatják munkájukat a helyi diákok érdekében – zárja közleményét a Harmopan csapata.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!