Hirdetés

Néhány százalékponttal javult az érettségi átmenési aránya a megyében

Az óvásokat követően Hargita megyében 3,37 százalékkal nőtt az idei érettségi vizsga átmenési aránya – derül ki a megyei tanfelügyelőség összesített adataiból. Legtöbben a román nyelv és irodalom dolgozatuk eredményével nem voltak elégedettek.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Néhány százalékponttal javult az érettségi átmenési aránya a megyében
Megvannak a végleges érettségi eredmények Fotó: László F. Csaba

Az idei érettségi első, július 8-i eredményhirdetését követően Hargita megyében 1084-en kérték dolgozatuk újrajavítását, közülük a megyei tanfelügyelőségtől kapott információk szerint 596-nak módosult nagyobbra a jegye, 438-nak viszont csökkent, a fennmaradó dolgozatoknak pedig az újrajavítást követően sem változott az értékelése.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az új eredmények fényében a Hargita megyében korábban kiszámolt 57,59 százalékos átmenési arány 60,96 százalékra módosult.

Az összesített adatok szerint a legtöbben a román nyelv és irodalom vizsgaeredményükkel nem voltak elégedettek, így ebből a tantárgyból 548 dolgozatot javítottak újra, amelyből 278-nak nőtt az osztályzata, 250-nek csökkent, 20 esetben pedig nem változott. Magyar nyelv és irodalomból 144 dolgozat eredményét fellebbezték meg, az újrajavítást követően pedig 102 dolgozatnak nőtt, 40-nek csökkent, 2-nek pedig nem változott az osztályzata.
Matematikából és történelemből összesen 240-en nem voltak elégedettek a vizsgán elért eredményükkel, közülük 124-en az óvás után valóban magasabb osztályzatot kaptak, 97 dolgozatnál csökkent a jegy és 19-nek ugyanaz maradt az osztályzata. A választott tantárgyakból 152 óvásra tettek le kérést a vizsgázók, 92 dolgozat esetében nőtt az osztályzat, 51-nek csökkent és 9-nek azonos maradt. 


 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!