Ne hagyja figyelmen kívül otthona biztonságát, ellenőriztesse kéményét a fűtési szezon kezdete előtt

Ahogy a hideg hónapok közelednek, a kémények rendszeres ellenőrzése és tisztítása elengedhetetlen a tűzesetek megelőzéséhez – figyelmeztet a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ne hagyja figyelmen kívül otthona biztonságát, ellenőriztesse kéményét a fűtési szezon kezdete előtt
Képünk illusztráció Fotó: Illusztráció

A tűzoltók különösen fontosnak tartják a kémények rendszeres ellenőrzését és tisztítását a közelgő hideg időszakra való felkészülés érdekében – hangsúlyozza a katasztrófavédelem pénteki közleményében. A szakemberek által végzett kéményellenőrzés segít megelőzni a tűzeseteket, amelyek gyakran a hibás vagy elhanyagolt kémények miatt keletkeznek.

A tűzoltók arra figyelmeztetnek, hogy a fűtési szezon kezdete előtt minden érintett ellenőriztesse és tisztíttassa ki a kéményeit, mivel sok tűzeset következik be a kéményekben felhalmozódott korom miatt.

Az otthoni biztonság érdekében javasolják a füstérzékelők telepítését is, amelyek korai figyelmeztetést adhatnak tűz esetén.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ugyanebben a közleményben tájékoztatnak, hogy csütörtökön az alakulat munkatársai tíz sürgősségi beavatkozást hajtottak végre, beleértve nyolc elsősegélynyújtást és két tűzmegelőzési intézkedést. Utóbbiak közül az egyik beavatkozás egy közúti balesethez kapcsolódott, amely Vasláb közelében történt, a másik pedig gázszivárgás miatt Gyergyószentmiklóson.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!