Megszorító intézkedésekre számítanak

Az ingázó tanulók utazási költségének megtérítéséről, a megyei utakon végzett munkálatokról, továbbá európai uniós pályázatok benyújtásáról döntött szerdai soron kívüli ülésén Hargita Megye Tanácsa.

Péter Ágnes
Megszorító intézkedésekre számítanak
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A költségvetés kiigazítása volt a célja a megyei tanács szerdai, videókonferencián megtartott soron kívüli ülésének. Mint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közölte, az intézménynek időben fel kell készülnie a kormány által meghozandó megszorító intézkedésekre, ezért az ingázó tanulók utazási költségének megtérítéséről, a megyei utakon végzett munkálatokról, továbbá európai uniós pályázatok benyújtásáról döntöttek.

A Hargita megyei ingázó tanulók szállításának költségét a 2024–2025-ös tanévben átalánnyal fizetik ki: az összeget kilométerenként 38 baniban határozták meg. A testület arról is döntött, hogy a 132A jelzésű, Homoródszentmártont és Homoródalmást összekötő megyei út javítására hatvanezer lejt szánnak, és a munkát a Hargita Útkezelő Vállalatra bízták, miután az út árvíz következtében megrongálódott.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Továbbá a tanácstagok arról is döntöttek, hogy Hargita Megye Tanácsa partnerként vegyen részt a Solymosok Völgye Közösségközi Fejlesztési Társulás létrehozásában, illetve megszavazták a helyközi buszjáratok működéséről szóló megvalósíthatósági tanulmány 2022-ben elkészített változatának aktualizálását. Végül a testület jóváhagyta a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház támogatási kérelmét is, amely az épület bővítésére vonatkozik.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!