Hirdetés

Medveriasztások a megyében: év eleje óta 220 volt, az elmúlt héten kilenc

Június 24. és 30. között kilenc alkalommal érkezett bejelentés a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség diszpécserközpontjába a 112-es sürgősségi hívószámon medvék jelenlétéről.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Medveriasztások a megyében: év eleje óta 220 volt, az elmúlt héten kilenc
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A jelzések a következő Hargita megyei településekről érkeztek: Maroshévíz (2), Marosfő (1), Zetelaka (2), Solymosiláz (1), Szépvíz (1), Kányád (1) és Csicsó (1). Az esetek többségében a medvék már nem voltak a helyszínen a csendőrök kiérkezésekor, így csak egyszer volt szükség beavatkozásra – tájékoztat közleményében a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőség.

Az év eleje óta összesen 220 hasonló bejelentés érkezett a diszpécserközponthoz. Minden esetben egy beavatkozócsapatot küldtek a helyszínre, amely az előírásoknak megfelelően a helyi polgármester vagy alpolgármester, csendőrök, vadásztársaság képviselője és állatorvos részvételével állt össze.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közleményben felhívják a lakosság figyelmét, hogy ha medvét észlelnek, azonnal hívják a 112-t, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, figyeljenek a hulladék megfelelő tárolására, és ne közelítsenek a medvékhez fotózás vagy filmezés céljából.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!