Hirdetés

Közel ezer diákot vontak be a csemeteültetési akcióba megyeszerte

Több mint 117 ezer facsemetét ültettek el két év alatt megyeszerte az Életet jelentő fák (Trees For Life) című programban. Az eddig elért eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be szerda délben a megyei szervezők.

Kovács Andrea
Közel ezer diákot vontak be a csemeteültetési akcióba megyeszerte
Életet jelentő fák Hargita megyében. Sikeres kezdeményezés Fotó: László F. Csaba

Hargita Megye Tanácsa 2022 tavaszán csatlakozott a Régiók Európai Bizottsága által indított Életet jelentő fák (Trees For Life) című kezdeményezéshez, fenyő-, lombhullató- és gyümölcsfacsemeték elültetését tűzték ki célul. Az idei ültetési időszak lejárta után az eddig elért eredményekről sajtótájékoztatón számoltak be szerda délben.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az eseményen Elekes Mózes erdőmérnök elmondta: a programban a partnerek közreműködésével több mint 117 ezer facsemetét ültettek el eddig, és

mintegy ezer diákot sikerült bevonniuk.

László Csongor, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója hozzátette: fontos céljuk volt, hogy minél több olyan intézményt, szervezetet, egyesületet, közbirtokosságot bevonjanak, akiknek érdeke faültetéssel foglalkozni, és szeretnék nevelni a következő generációt. 

Közel ezer diákot vontak be a csemeteültetési akcióba megyeszerte

A kezdeményezéshez a megyei önkormányzat több alintézményét is hozzákapcsolta, illetve csatlakozott a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége is.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!