Kilenc Hargita megyei tűzoltó segít erdőtüzet oltani Görögországban

Kilenc Hargita megyei tűzoltó utazott Görögországba az újabb romániai tűzoltókontingenssel, hogy segítsenek az Attika térségében pusztító erdőtüzek megfékezésében – közölte kedden lapunkkal a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
Kilenc Hargita megyei tűzoltó segít erdőtüzet oltani Görögországban
Segítenek a görögöknek. A Román Légierő két személyszállító gépével indultak erdőtüzet oltani Fotó: Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Mellékelték a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) hivatalos közleményét is, amely szerint Románia további 44 tűzoltót és négy járművet küld Görögországba, amely nemzetközi segítséget kért az Európai Uniótól az erdőtüzek miatt. Negyven tűzoltót és két gyorsbeavatkozó gépjárművet a Román Légierő két repülőgépén szállítanak Görögországba, két tűzoltóautó és négy tűzoltó pedig szárazföldi útvonalon indult el kedden – közölte az IGSU.

A megyei katasztrófavédelem ugyanakkor elküldte a kontingenssel utazó kilenc Hargita megyei tűzoltó névsorát is. Eszerint Ioniță Ionuț-Traian kapitány, Kelemen Gábor, Pop Cristian-Nicolae, Bodor Loránd, Tankó Gergely, Sebeștin Dan Alexandru, Bartos Árpád, Țăran Daniel Marian szakvezető-helyettesek és Roandă Cătălin őrmester utazott el erdőtüzet oltani Görögországba.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!