Kilenc bírságot róttak ki a rendőrök és a környezetőrség biztosai szabályszegés miatt

Kilenc ellenőrzést hajtott végre a napokban a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hargita Megyei Környezetőrség, melyek során két bűncselekményt állapítottak meg és öt szabálysértési bírságot szabtak ki – írja az Informația Harghitei portál.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kilenc bírságot róttak ki a rendőrök és a környezetőrség biztosai szabályszegés miatt
Illusztráció Fotó: Hodgyai István

Az ellenőrzéseket követően mindkét bűncselekmény esetében büntetőeljárást indítottak a veszélyes hulladékok gyűjtésére, kezelésére, szállítására, újrahasznosítására vonatkozó törvényi előírások megszegése miatt. Ezenkívül a rendőrök hét nem megfelelően tárolt, használaton kívüli járművet foglaltak le, amelyek veszélyes hulladéknak minősültek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A hatóságok továbbá öt szabálysértési bírságot is kiszabtak, összesen 44 000 lej értékben, mert a gazdasági szereplők nem tartották be az elektronikus pénztárgépek használatára vonatkozó szabályokat, valamint a vagyontárgyak őrzését szabályozó és a személyek védelmére vonatkozó törvényeket. Ezenkívül 4665 lej nem adózott összeget is lefoglaltak – írta a portál a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményére hivatkozva.

Beszámolójuk szerint a rendőrség és a környezetőrség már szeptember első hetében is végrehajtott közös ellenőrzési akciót. A Hargita Megyei Környezetőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzés egy Gyergyócsomafalván működő gazdasági szereplőnél történt, amely használaton kívüli járművek bontásával foglalkozik. Az ellenőrzések során kiderült, hogy a társaságot korábban már megbírságolták, mert a járművek bontását a környezetvédelmi engedélyek hiányában végezte. Az előző ellenőrzéskor a gazdasági szereplőt figyelmeztették, hogy a tevékenységet csak a környezetvédelmi szabályoknak megfelelő engedélyek beszerzése után folytathatja. Mivel a társaság képviselői nem tartották be az előírt intézkedést, a Hargita Megyei Környezetőrség biztosai 50 000 lej bírságot szabtak ki.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!