Kiemelten ellenőrzi a gyorshajtókat a rendőrség a héten megyeszerte

Megyénk rendőrsége is részt vesz a Speed elnevezésű akcióban. Ennek lényege, hogy augusztus 5–11. között fokozottan ellenőrzik a közutakon a gyorshajtókat. Az akció egyébként az Európai Közúti Rendőrségi Szervezetek 2024-es műveleti programja.

Rendőrségi közlemény
Kiemelten ellenőrzi a gyorshajtókat a rendőrség a héten megyeszerte
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye úgy fogalmaz, hogy ebben az időszakban a közlekedési rendőrök kiemelten fogják ellenőrizni a sebességhatárt túllépő járművezetőket, minden rendelkezésükre álló közlekedés-ellenőrző és sebességmérő eszközt bevetve.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közlemény megemlíti, január 1. és július 31. között Hargita megyében tíz súlyos közúti baleset történt a sebességhatár túllépése miatt, amelyek következtében két személy életét vesztette és 14-en súlyosan megsérültek. Hangsúlyozzák, a maximális megengedett sebesség lakott területen belül 50 vagy 70 km/h (a közút kezelőjének engedélyével), lakott területen kívül 90/100 km/h, gyorsforgalmi utakon 120 km/h, autópályákon pedig 130 km/h.

Felhívják a gépjárművezetők figyelmét, hogy tartsák be az adott útszakaszra vonatkozó sebességhatárt, mindig igazítsák sebességüket az időjárási és közlekedési viszonyokhoz, vezessenek óvatosan, és tartsák tiszteletben a közlekedési rendőrök jelzéseit.

A gyalogosoknak azt tanácsolják, hogy tartsák be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat: az úttesten kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, az ezt jelző táblák mellett keljenek át, és ahol jelzőlámpák vannak, csak a zöld fényjelzésnél lépjenek az úttestre. Kerüljék, hogy hirtelen fékezésre kényszerítsék az autósokat, és mutassanak példát a fiataloknak felelős viselkedésükkel.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!