Ketten életüket vesztették közlekedési balesetben Parajd és Bucsin között

Ketten életüket vesztették közlekedési balesetben vasárnap éjjel. Egy kisteherautó Parajd és Bucsin között felborult a 13B országúton, a járműben összesen öten utaztak, hárman megsérültek közülük kettőt kórházba szállítottak – közölte hétfőn a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ketten életüket vesztették közlekedési balesetben Parajd és Bucsin között
Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint a hivatásos tűzoltók műszaki mentővel, egy szerkocsival és egy SMURD-mentővel szálltak ki a helyszínre, velük tartott a Hargita Megyei Mentőszolgálat egyik mentője és a parajdi önkéntes tűzoltók is. A helyszínen megállapították, hogy egy kisteherautó, amelyben öt személy utazott, felborult az úttest mellett, sajnos két személy életét vesztette. A többiek megsérültek, mindhárman eszméletüknél voltak, a SMURD és a mentőszolgálat mentői elsősegélyben részesítették őket, majd közülük kettőt kórházba szállítottak. A tűzoltók a helyszínen tűzvédelmi intézkedéseket is foganatosítottak – írták.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor közölte: a székelyudvarhelyi rendőröket hajnali két órakor értesítették a 112-es segélyhívó számon a balesetről. A rendőrök az első vizsgálatok után megállapították: egy 21 éves Bákó megyei férfi vezette a kisteherautót, egyelőre tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az úttestről és egy fának ütközött. Két utasa, egy 41 éves és egy 35 éves férfi, a helyszínen életét vesztette, míg két másik utasa – 44, illetve 17 évesek – megsérült. A jármű vezetője előzetesen nem fogyasztott alkoholt. A rendőrség folytatja a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!