Jelentős mennyiségű esőre számíthatunk Hargita megyében is

Jelentős mennyiségű esőre figyelmeztető újabb sárga jelzésű riasztást adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) húsz megyére. Hargita megye is érintett.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Jelentős mennyiségű esőre számíthatunk Hargita megyében is
Képünk illusztráció Fotó: Hodgyai István

A riasztás szerdán 23 óráig érvényes Kelet- és Délkelet-Erdélyre, Dobrudzsára, Munténia nagy részére és Moldva déli felére, ahol az eső mellett villámlásokra és megélénkülő szélre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25 litert, helyenként a 40-50 litert négyzetméterenként.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A meteorológusok figyelmeztetnek továbbá, hogy csütörtök reggel 10 óráig országszerte rossz időre lehet számítani, az ország nagy részén előfordulhatnak záporok, zivatarok – írja az Agerpres hírügynökség. 

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség arról tájékoztatott, hogy sárga kódú figyelmeztetés van érvényben a megyében szeptember 11-én 10 és 23 óra között. Az érintett időszakban jelentős szélviharokra, heves esőzésekre és zivatarokra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége helyenként elérheti a 20-25 litert négyzetméterenként, elszórtan akár 40-50 liter is lehetséges. Az intenzív viharokhoz villámlás is társulhat.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!