Indul a jelentkezés a délutáni oktatási programra, Hargita megyében is

Az idei tanévben Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Bukarest, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Maros, Máramaros, Szeben, Szilágy és Temes megye 64 tanintézetében, 190 szakképzett pedagógus részvételével biztosít délutáni oktatást az Iskola Alapítvány évek óta működő Afterschool programja – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Indul a jelentkezés a délutáni oktatási programra, Hargita megyében is
Fotó: rmdsz.ro

A Délutáni oktatási program célja az anyanyelvű oktatás vonzerejének növelése, az identitás megőrzése, a magyar oktatás megerősítése, a magyar iskolák népszerűsítése és a családok közvetett anyagi támogatása. Az oktatók segítenek a gyermekeknek a házi feladatok megoldásában, illetve különböző készség- és képességfejlesztő tevékenységeket tartanak számukra, emellett a program hozzájárul a gyerekek mindennapi meleg ebédjének költségeihez is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A részt vevő 64 oktatási intézményből 2024-ben 17 iskola bekerült az országos Egészséges étkezés programba (megj.: korábbi Meleg ebéd program), így a fennmaradó összegből lehetőség adódott a pedagógusszám növelésére azoknál az iskoláknál, ahol ez indokolt, illetve egy tanintézettel növelni tudtuk az Afterschool-hálózatban levő iskolák számát. Ennek köszönhetően szeptember 23-tól a Szilágy megyei Zsobok 1-es Számú Általános Iskolájában is elkezdődhet a délutáni oktatás, ezzel is támogatva a gyermekotthon lakóit.

A programban részt vevő tanintézetek listája ezen a linken tekinthető meg.

Az előzetes felmérések alapján mintegy 2900 diák részvételére számítanak a program koordinátorai.

Idén egy erre a célra kialakított online felületen keresztül lesz lehetőségük a szülőknek regisztrálni gyermeküket a programra. Az online jelentkezés szeptember 10–18. között zajlik ezen az oldalon. A délutáni oktatási program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósul meg.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!