Illegális fegyverkereskedelem miatt tart országszerte házkutatásokat a rendőrség

Országszerte 316 házkutatást hajt végre a rendőrség pénteken, illegális lőfegyvereket és lőszereket keresnek – derül a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Illegális fegyverkereskedelem miatt tart országszerte házkutatásokat a rendőrség
Illusztráció Fotó: Brett Hondow, Pixabay

Mint részletezték: az ország valamennyi megyéjére kiterjedő rendőrségi akciót egy olyan büntetőügy keretében hajtják végre, amelyben a Konstanca Megyei Rendőr-főkapitányság jár el. Az ügyben fegyverek és lőszerek illegális birtoklása miatt folyik nyomozás.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közlemény szerint a rendőrök egy külföldi kereskedelmi társaság törvénybe ütköző tevékenységét dokumentálták, amely egy weboldalon keresztül Románia területén magánszemélyeknek olyan engedélyköteles fegyvereket és különféle típusú lőszereket értékesített, amelyek nem feleltek meg a fegyverek és lőszerek szabályozásáról szóló törvényi előírásoknak. Az illegális tevékenység úgy zajlott, hogy egy online áruház közvetítésével leadott rendelések alapján a társaság futárszolgálatokon keresztül szállította a fegyvereket és lőszereket romániai vásárlóknak, anélkül, hogy ezt bejelentették volna a vámhatóságoknak, illetve betartották volna a vonatkozó jogszabályok előírásait.

Az akció célja a közbiztonság fokozása, valamint az engedélyköteles fegyverek illegális forgalomból való kivonása – olvasható a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!