Hirdetés

Hétfőn írásbeliznek a tizenkettedikesek

Hétfőn kezdődik az érettségi írásbeli szakasza. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint a térségben több mint kétezer tanuló iratkozott be az érettségire, az írásbeli vizsgák lebonyolítására hat központot jelöltek ki.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Hétfőn írásbeliznek a tizenkettedikesek
Hat központban írásbeliznek a diákok Fotó: Balázs Árpád/archív

Hétfőn a román nyelv és irodalom írásbeli próbával folytatódik az idei érettségi, július 2-án a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból, majd egy nap szünet után, csütörtökön a választott tantárgyból írásbeliznek a végzős diákok, pénteken pedig a magyar nyelv és irodalom vizsgával zárul az érettségi.

A megyei tanfelügyelőség adatai szerint a térségben összesen 2287 tanuló iratkozott be az érettségire, az írásbeli vizsgákat pedig hat központban bonyolítják le, ezek a következők: Csíkszeredában a Márton Áron Gimnázium és a Kájoni János Szakközépiskola, Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnázium és a Kós Károly Szakközépiskola,Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő Gimnázium, illetve Maroshévízen a Mihai Eminescu Gimnázium.

– Az előző évekhez hasonlóan, írószeren és személyi igazolványon kívül a vizsgázók mást nem vihetnek be a terembe.

Azok a diákok, akik igazoltan sajátos nevelési igényű tanulók, és erre a célra kiadott jóváhagyással rendelkeznek, bevihetik magukkal a vizsgaterembe az elengedhetetlenül szükséges dolgaikat.

A mosdóba a folyosón felügyelő tanár kíséretében mehetnek ki a vizsgázók – tájékoztatott Demeter Levente főtanfelügyelő.

Az érettségi eredményeit július 8-án függesztik ki, az óvások utáni végleges eredményeket pedig július 12-én.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!