Fából való építkezésre ösztönzés már az iskolapadokban

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége, Hargita Megye Tanácsával és Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel közösen, folyamatosan támogatja a szakoktatásban tanuló fiatalok szakmai tudásának elmélyítését. Ennek jegyében szakmai segédanyagokat biztosít különböző szakterületen tanuló fiatalok számára, amivel hozzájárul a jövő szakembereinek kineveléséhez. A három intézmény, partnerségben, az idei évben fafeldolgozás szakterületen tanuló diákoknak biztosított segédanyagot, megtoldva a kilencedik osztályosok számára rendelkezésre álló anyagok sorát műszaki rajz és anyagismeret témában.

Kovács Andrea
Fából való építkezésre ösztönzés már az iskolapadokban
A fafeldolgozó egységben megtekinthették a fafeldolgozás folyamatát Fotó: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Az anyagok ünnepélyes átadója a Korondi Árcsóban zajlott június 18-án, amelyen hét megyei tanintézet képviselete mellett részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Demeter Levente Hargita megyei főtanfelügyelő és Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója. Beszédükben valamennyien a gyakorlati oktatás fontosságát és a szakmai készségek fejlesztésének jelentőségét hangsúlyozták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Borboly Csaba megyeelnök kiemelte a fafeldolgozáshoz kapcsolódó szakmák aktualitását, azok fontosságát, ugyanakkor méltatta az intézmények közötti partnerséget. Demeter Levente főtanfelügyelő hangsúlyozta: a partnerség által már tizenkét segédanyagot adtak ki, amelyek az évek során mára több intézmény diákjaihoz jutottak el.

Fából való építkezésre ösztönzés már az iskolapadokban

Cilip Árpád igazgató az általa vezetett intézmény programjainak összekapcsolódásáról beszélt, mivel az Építsünk fából! kezdeményezés és a szakoktatást népszerűsítő tevékenység szorosan összefonódni látszik.

– Ha már az iskolapadokban ülő diákokat tudjuk ösztönözni a faanyagok fenntartható használatára, akkor lehetőségünk van a jövő generációjának kinevelésére. Az Építsünk fából program keretein belül az utánpótlás biztosítására irányuló törekvéseink mellett kiemelt figyelmet élvez a partnerségek kialakítása bevonva a vállalatokat és minden érintettet ebben az ágazatban – mutatott rá.

Ezt követően Borboly Csaba köszönetét fejezte ki Vass Ibolyának, a segédanyag szerkesztőjének a munkájáért, valamint a Korondi Árcsó vezetőségének az esemény helyszínének biztosításáért. Zárómozzanatként a résztvevők meglátogatták a fafeldolgozó egységet, ahol megtekinthették a fafeldolgozás folyamatát – tájékoztat közleményében Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!