Előkészítették a pályázatot a 125-ös megyei út felújítására, álláshirdetésről, adóvisszaosztásról is döntöttek

Uniós forrásokra pályázik a Hargita megyei önkormányzat a 125-ös megyei út felújtására, a pénteki közgyűlésen elfogadták a beavatkozási munkálatokat jóváhagyó dokumentumot (DALI). A Csíkdánfalvától Balánbányáig terjedő útszakasz felújítási munkálatainak dokumentációját november 19-ig kell benyújtani – közölte lapunkkal Hargita Megye Tanácsa.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
Előkészítették a pályázatot a 125-ös megyei út felújítására, álláshirdetésről, adóvisszaosztásról is döntöttek
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint a megyét vezető testület a téli karbantartással kapcsolatban is döntött. Valamennyi kistérség szakaszainak hótakarítására több vállalat is jelentkezett, a rendszeres karbantartó munkát november 15-től kell a cégeknek elkezdeniük. Emellett több templom felújítását támogatják a megyei önkormányzat történelmi műemlékvédelmi programja keretében.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Továbbá arról is döntöttek, hogy 68 új állást hirdetnek meg Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál, ezt a lépést az egészségügyi intézmény bővülő szolgáltatásai indokolják. Ezenkívül arról is határoztak, hogy a megyei önkormányzat online felületein működő chatbotot is készíttetnek a lakossági ügyintézés gyorsítására.

A testület a hatszázalékos adóvisszaosztás részeként támogatást hagyott jóvá több projekt megvalósításához, így például Csíkkozmás 300 ezer lejt kapott a Dr. Boga Alajos Általános Iskola energetikai felújítására, míg Fenyéd 200 ezer lejt egy tűzoltóautó vásárlására. Újlakon az ortodox templom javítási költségeire szavaztak meg 100 ezer lejt. Az épületet megtámadta a könnyező gomba, amely jelentős károkat okoz a faszerkezetben – áll a közleményben.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!