Ellenőrzött és büntetett is a rendőrség fegyverekre, robbanószerekre szakosodott osztálya

Airsoft fegyvereket, engedély nélküli gázriasztópisztolyt, pirotechnikai termékeket és több ezer lejnyi pénzt foglaltak le a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság fegyverekkel, robbanóanyagokkal és már veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályának rendőrei az év első hét hónapjában – hangzott el a környezetvédelmi bűncselekményeket, illetve az elért eredményeket bemutató sajtótájékoztatón kedd délelőtt.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Ellenőrzött és büntetett is a rendőrség fegyverekre, robbanószerekre szakosodott osztálya
Házkutatásokat tartottak. Pirotechnikai eszközöket is lefoglaltak Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság fegyverekkel, robbanó- és más veszélyes anyagokkal foglalkozó osztálya környezetvédelemmel, növényvédő szerekkel, veszélyes és nem veszélyes hulladékokkal kapcsolatos megelőzési és ellenőrzési tevékenységeket végez – emlékeztettek a sajtótájékoztatón.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint részletezték: céljuk a polgárok biztonságának és egészségének javítása, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, illetve a hulladékkal és veszélyes anyagokkal végzett műveletek ellenőrzése a megyében.

Az ügyosztály ellenőrzéseiről a sajtónak Anton Andrei-Daniel rendőrfőnök számolt be kedd délelőtt. Elmondása szerint: idén a január eleje és július vége közötti időszakban a FITOS 2024 elnevezésű országos cselekvési tervvel összhangban a Hargita megyei rendőrök 44 helyszíni ellenőrzést hajtottak végre, amelyek eredményeként kilenc bűncselekménnyel kapcsolatban hat bűnügyi eljárást indítottak, ugyanis lefoglaltak, többek között, három liter lejárt szavatosságú növényvédő szert és 28 tonna használaton kívüli járművet. Ezek  törvényes megsemmisítését a környezetszennyező kell finnanszírozza.

Május végén felderítettek több adócsalással kapcsolatos bűncselekményt és végrehajtottak négy házkutatást, amelyek során lefoglaltak több mint 175 ezer lejt, közel 31 ezer eurót, 464 ezer forintot és egy engedély nélküli gázriasztópisztolyt. Egy másik ügy kapcsán, ugyancsak május végén, házkutatást tartottak hat helyszínen, amelyek során három laptopot és mobiltelefont, nyolc kilogrammnyi pirotechnikai eszközt, 15 airsoft fegyvert és gránátot, három pénztárgépet, egy szablyát, 43 ezer lejt, 25 ezer eurót és közel hetvenezer forintot foglaltak le.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!