Elfogadták az útkarbantartó cég költségvetését

Soron kívüli tanácsülésen döntött kedden a megyei önkormányzat a megyei utakat karbantartó cég költségvetéséről. A két tervezett napirendi pont közül elmaradt a 137-es megyei úttal kapcsolatos kérdések megvitatása.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elfogadták az útkarbantartó cég költségvetését
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Soron kívüli tanácsülést tartott kedden délelőtt a megyei önkormányzat videókonferencián. A közgyűlés elején Balogh Krisztina főjegyző közölte, hogy nem ellenjegyezte a 137-es megyei úttal kapcsolatos tervezetet, mert Hargita Megye Tanácsának törvényesen nem áll módjában módosítani a közbeszerzési szerződést. A közgyűlésen elhangzott: a napokban a megyei önkormányzatban belső egyeztetések következnek, hogy elhárítsák a 137-es megyei út korszerűsítési munkálataival kapcsolatos bürokratikus akadályokat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A második napirendi pont a megyei utakat karbantartó cég költségvetéséről szólt, amelyet elfogadott a testület. Borboly Csaba közölte, hogy közel húszszázalékos költségvetés növekedést tapasztaltak az év elején tervezettekhez képest, vagyis a tervezett munkálatok négyszeresét végezte el a cég. Ugyanakkor a személyzeti költségek kisebb mértékben növekedtek, 120 ezer lej értékben.

– A munkálatok előre be vannak ütemezve, a cégünk nem tud minden kátyút azonnal kijavítani. Kis létszámú személyzettel és költséghatékonyan működik, nincs arra lehetőség, hogy minden héten hirtelen másfelé dolgozzanak – jelentette ki a megyeelnök, kitérve arra is, hogy a nyári útkarbantartási munkálatok október 20-án érnek véget.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!