Csak az elmúlt hétvégén hét részeg sofőrt kapcsoltak le a rendőrök megyeszerte

Ismét eltelt egy hétvége, ismét számos ittas vezetőt kapcsoltak le a rendőrök. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleménye alapján soroljuk fel őket.

Rendőrségi közlemény
Csak az elmúlt hétvégén hét részeg sofőrt kapcsoltak le a rendőrök megyeszerte
Képünk illusztráció Fotó: László F. Csaba

Íme a gépkocsivezetők, akiket a rendőrség lekapcsolt a hétvégén, főként ittas vezetés miatt:

  • Július 26-án, 17 óra körül a székelyudvarhelyi rendőrség munkatársai szolgálati feladataik ellátása közben egy 27 éves fiatalt állítottak meg Medeséren, amint járművet vezetett a 39-es jelzésű községi úton. A román rendőrség adatbázisában végzett ellenőrzés után kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa.
  • Július 27-én, 17 óra körül a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányság közlekedési osztályának rendőrei egy 64 éves férfit állítottak meg közúti ellenőrzés céljából Gyergyóremete egyik utcáján. Az alkoholteszt során 0,93 mg/l alkoholt mértek a kilélegzett levegőben.
  • Július 27-én, reggel 8:30-kor egy 24 éves fiatalembert kaptak el a rendőrök, amint a 13/A jelzésű országúton, Farkaslakán keresztül vezetett. Az alkoholszonda 0,46 mg/l alkoholt mutatott a kilélegzett levegőben.
  • Július 27-én, 18:30-kor a csíkszéki rendőrök egy 39 éves férfit kaptak el, amint a 124/A jelzésű megyei úton, Hidegségen közlekedett. Alkoholszondával ellenőrizték: a műszer 0,50 mg/l alkoholt mutatott a kilélegzett levegőben.
  • Július 28-án, 10:50-kor egy 33 éves férfit kaptak el a rendőrök, amint Csíkszereda egyik utcáján vezetett. Az ő esetében 0,55 mg/l alkoholt mutatott a szonda a kilélegzett levegőben.
  • Július 28-án, hajnali 4:15-kor a szentegyházi rendőrség munkatársai egy 22 éves fiatalt kaptak el a településen, amint rendszám nélküli ATV-t vezetett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a jármű nincs bejegyezve, és a sofőrnek nincs jogosítványa. Az alkoholteszt ugyanakkor 0,91 mg/l alkoholt mutatott a kilélegzett levegőben.
  • Ugyanezen a napon a balánbányai rendőrség munkatársai egy 37 éves férfit kaptak el, amint a 125-ös jelzésű megyei úton vezetett, 0,78 mg/l alkoholt mutatva a kilélegzett levegőben az alkoholtesztet követően.
  • Július 29-én, 00:40-kor a csíkszéki rendőrök egy 21 éves fiatalt kaptak el Szenttamáson, amint felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Az alkoholteszt során 1,00 mg/l alkoholt mértek a kilélegzett levegőben.




Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!