Az elhanyagolt kémények a lakástüzek egyik leggyakoribb okozói, ezért rendszeresen tisztíttassuk

A statisztikák szerint a hibás vagy elhanyagolt kémények a lakástüzek egyik leggyakoribb okozói, így a felkészülés életmentő lehet – figyelmeztet közleményében a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Az elhanyagolt kémények a lakástüzek egyik leggyakoribb okozói, ezért rendszeresen tisztíttassuk
Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Mint írják, ahogy közeledik a tél, a kémények szerepe egyre fontosabbá válik otthonunk biztonsága szempontjából. A kémény rendszeres tisztítása és ellenőrzése nemcsak a fűtési rendszer hatékony működését biztosítja, hanem megelőzi a korom lerakódását is, amely lakástüzet vagy akár szén-monoxid-mérgezést is okozhat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közlemény szerint Romániában tavaly több mint 6600 lakástűz történt – ez átlagosan 18 tűzesetet jelent naponta. Az országos katasztrófavédelem statisztikái szerint a lakástüzek fő okozója a hibás vagy tisztítatlan kémények (33%).

„Ne hagyjuk, hogy a biztonság másodlagossá váljon! Gondoskodjunk arról, hogy otthonunk felkészült legyen a télre, és időben végeztessük el a szükséges kéménykarbantartásokat. Legyünk tájékozottak és elővigyázatosak!” – zárul a megyei katasztrófavédelem közleménye.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!