A szépkorúakat hívják ünneplésre

Több mint 19 éve tart az időseknek különböző foglalkozásokat Hargita megyében a Gyulafehérvári Caritas szociális ágazata. Az egész évben zajló csoportos tevékenységek, az itt kialakult közösségek csökkentik a szépkorúak elmagányosodását, támogató és mentálhigiénés jellegük van.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 3 perc
A szépkorúakat hívják ünneplésre
Idősek napi ünnepség Fotó: Márton Áron Szociális Központ/archív

Családias hangulatú, a csoporttagok igényeihez igazított tevékenységekkel, kirándulásokkal, ünnepi alkalmakkal várja az időseket a gyulafehérvári Caritas: a megyében jelenleg több mint négyszáz szépkorúnak nyújtanak szolgáltatásokat. A gyergyói térségben Alfaluban, Borzonton, Csomafalván, Remetén és Gyergyószentmiklóson találkoznak kéthetente a csoportok. 

– A 19 évvel ezelőtti induláshoz képest sokkal kevesebb idős jár hozzánk. Ebben az életszakaszban a kirekesztés és az elmagányosodás fenyegeti őket, ezért próbálunk megszólítani minél több szépkorút, hogy csatlakozzon programjainkhoz, közösségünkhöz

– mondta el sajtótájékoztatón Péter Róbert szociális munkás. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Kiemelte: szeptember 25-én a Gyergyói-térség csoportjai közösen ünneplik az idősek világnapját a gyergyóremetei közösségi házban, az eseményre több mint kétszáz résztvevő jelentkezett eddig. Az udvarhelyi régióban szeptember 27. és október 10. között tartanak tematikus foglalkozásokat az időseknek. Az események anyagi támogatását a Hargita Megyei Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság biztosítja a megyei önkormányzat által; idén 15 település kapcsolódik a programokhoz. 
Mindazok, akik szívesen csatlakoznának a szeptember 25-i eseményhez, vagy rendszeresen részt vennének a csoportfoglalkozásokon, a gyergyószentmiklósi Márton Áron Szociális Központban, a Márton Áron utca 22. szám alatt érdeklődhetnek a szervezet munkatársaitól.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!