Hirdetés

A megyei utak többségén az önkormányzat vállalata takarítja majd a havat

Az udvarhelyszéki és Csík-térségi megyei utak téli karbantartásáról, valamint három település könyvtárának fejlesztéséről döntött a Hargita megyei önkormányzat szerdai, soron kívüli közgyűlésén.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 1 perc
A megyei utak többségén az önkormányzat vállalata takarítja majd a havat
Felkészültek a téli útkarbantartásra. Illusztráció Fotó: László F. Csaba

A tanácsülésen elhangzott: Udvarhelyszéken és Csík-térségben a megyei utak téli útkarbantartásának többségét a Hargita Útkezelő Vállalat végzi. A 133 és a 137A jelzésű megyei úton a megyei önkormányzat vállalata végzi a hóeltakarítást, amíg az út korszerűsítése el nem kezdődik, utána a kivitelező vállalat feladata lesz.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta: a szerdai vezetőségi ülésen kimutatást kért a gazdasági és a műszaki igazgatóságtól, hogy a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő 137-es megyei út munkálataira az idén még milyen kifizetések és számlák terhelik a megyei tanács költségvetését.

A megyét vezető testület 75 ezer lejes költségvetés-kiegészítést hagyott jóvá a megyei tanács Kitüntetések adományozása Hargita megye fejlesztéséért és értékeinek népszerűsítéséért elnevezésű programjának, amely keretében díjazták azokat az önkéntes tűzoltókat, akik Galacon segítettek az árvíz sújtotta településeken. Jóváhagyták Hargita Megye Tanácsa általános költségvetésének módosítását, amely révén a bevételeket növelnék 209 ezer lejjel. Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) finanszírozásával Gyergyószentmiklóson, Csíkkozmáson és Homoródalmáson hőszigetelik a helyi könyvtárakat és korszerűsítik a fűtőberendezéseket.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!