A megyei önkormányzatot és a megyeszékhelyt is RMDSZ-es elöljáró vezetheti

Taroltak az RMDSZ jelöltjei Hargita megyében a helyhatósági választásokon, Korodi Attilát újraválasztották Csíkszereda polgármesterének, Bíró Barna Botond jelenlegi megyei tanácselnök-helyettes pedig elnyerte a tanácselnöki tisztséget az Állandó Választási Hatóság (AEP) honlapjára hétfő reggel feltöltött részeredmények szerint. A legtöbb polgármesteri tisztséget a szövetség jelöltjei szerezték meg.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
A megyei önkormányzatot és a megyeszékhelyt is RMDSZ-es elöljáró vezetheti
Jól szerepelt a választásokon. Újrázhat Korodi Attila Fotó: László F. Csaba

Korodi Attila már éjfél körül bejelentette győzelmét közösségi oldalán.

– Örülünk annak, hogy azok a számok, amelyeket az országos szervezet Csíkszereda városára rábízott, kipipálódtak. Úgy látjuk, sikerült 13 ezer szavazattal támogatni az országos listát, ami egy óriási eredmény. Megnéztük azt, hogy akkor, mikor négy éve az önkormányzati választáson egy nagyon erős hajrá volt arra, hogy a város eldöntse, hogy merre menjen a jövőben, akkor az emberek 11 ezer szavazattal tudták támogatni a választási rendszert. Most több mint 15 ezer ember ment el szavazni Csíkszeredából. Azt látjuk, hogy a végső számaink, hogyha rendben vannak, és a mozgóurnás szavazást is megszámolják, akkor valahol 15 500 körüli lesznek – mutatott rá a város elöljárója, megköszönve a támogató szavazatokat. Kiemelte: ilyen kampányszervezés, mint a mostani, eddig sohasem volt.

A megyei önkormányzatot és a megyeszékhelyt is RMDSZ-es elöljáró vezetheti
Biró Barna Botond a választás éjszakáján a kiemelkedően magas részvételi aránynak örült.

– Olyan településeink vannak, ahol sem a polgármesternek, sem az RMDSZ tanácsosi listájának nem volt gyakorlatilag kihívója, és mégis kiemelkedően magas volt a részvételi arány. Látszik, hogy ahol jól mentek a dolgok, ott az emberek megértették a választások fontosságát. Köszönöm mindenkinek, aki szavazott, aki segített a mozgósításban. Hétfőn majd kiderül, hogy ez elég lesz-e a brüsszeli jelenléthez, ahol nagyon fontos, hogy mi is hallassuk a hangunkat – fogalmazott.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!