A megyei önkormányzatnál tájékozódott a Békás-szoros és Úzvölgye helyzetéről az új főkonzul

A Békás-szoros és Úzvölgye helyzetére volt a leginkább kíváncsi Dolhai István, a csíkszeredai magyar főkonzulátus új vezetője, aki szerdán hivatalos látogatást tett Hargita Megye Tanácsánál – derült ki a megyei önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
A megyei önkormányzatnál tájékozódott a Békás-szoros és Úzvölgye helyzetéről az új főkonzul
Hivatalos látogatás. A megyei önkormányzatnál járt a főkonzul Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A közlemény szerint Dolhai Istvánt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Becze István megyei tanácsos fogadta. A beszélgetés során megerősítették a két intézmény közötti hosszú távú együttműködési szándékot, és szó esett közös célkitűzésekről is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Dolhai István főkonzul, aki elődei, Zsigmond Barna-Pál és Tóth László munkáját folytatja a csíkszeredai főkonzulátus élén, kifejezte elkötelezettségét és segítő szándékát a két intézmény együttműködését illetően. Mint mondta, a két intézménynek az eddigiekben is számos közös projektje és célkitűzése volt, amelyek a továbbiakban is folytatódni fognak.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta az intézmények közötti kapcsolat fontosságát, kiemelve a Hargita megyei és magyarországi közös eseményeket, kulturális programokat és támogatási rendszereket. Röviden ismertette a testvérmegyei kapcsolatokat, a különböző gazdasági területeket érintő együttműködéseket és egyéb szövetkezeti és társulási formákat. Hargita megye 13 magyarországi vármegyével ápol testvérkapcsolatot.

A főkonzul érdeklődésére a megyeelnök részletesen kitért a Békás-szoros és Úzvölgye helyzetére, ismertette az elmúlt időszak jogi eljárásait és a perek aktuális eredményeit. Emellett a fenntartható erdőgazdálkodás, a közbirtokosságok helyzete és a medvekérdés is terítékre került – áll a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!