Hirdetés

A hétvégén is ki lehet váltani a személyi igazolványokat

Hétvégén is dolgoznak a személyi nyilvántartó irodák országszerte, így Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson is, hogy azok a választók is élhessenek szavazati jogukkal, akiknek pillanatnyilag nincs érvényes személyazonossági igazolványuk.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 2 perc
A hétvégén is ki lehet váltani a személyi igazolványokat
Illusztráció Fotó: Belügyminisztérium Facebook-oldala

A csíkszeredai önkormányzat csütörtökön közölte: hogy a személynyilvántartó osztályuk június 8-án, szombaton és június 9-én, vasárnap is fogadja az érvényes személyi igazolvánnyal nem rendelkező szavazóképes ügyfeleket. Június 8-án 8–16 óra között, a szavazás napján pedig 7–22 óra között fogadják a körzetükhöz tartozó, személyi igazolványért folyamodó ügyfeleket – írták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A közleményben emlékeztettek a szükséges iratokra: személyazonossági igazolvány kibocsátására irányuló kérelem; születési anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat (a túlélő házastárs esetén is); telekkönyvi kivonat vagy a lakóhely igazolására szolgáló dokumentum, amely nem lehet régebbi harminc napnál; továbbá a hét lej összegű illeték befizetését igazoló dokumentum. Az igazolvány illetékét online a ghișeul.ro platformon, személyesen pedig Csíkszereda Városháza Ügyfélközpontja pénztárában lehet befizetni – írták. Ugyanakkor arra is felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy

ha nincs meg nekik a fent felsorolt valamennyi irat, akkor kérhetnek ideiglenes személyazonossági igazolványt is.

Ehhez elég benyújtani a kérvényt, két 3 × 4 cm méretű igazolványképet, az alján 7 mm-es fehér sávval, továbbá be kell mutatni egy olyan okiratot, amely a törvényi előírásoknak megfelelően alkalmas lehet a vezetéknév, a keresztnév, a születési dátum, a családi állapot, a román állampolgárság, a lakhely igazolására. Ilyen lehet például a születési bizonylat, házassági bizonylat vagy jogerős válási határozat. Ezenkívül még egy egylejes illetéket kell kifizetni, és az ezt igazoló elismervényt csatolni a többi irathoz.

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal a közösségi odalán tette közzé, hogy a hétvégén a személyi nyilvántartó irodájuk nyitva tart, a gyergyószentmiklósi önkormányzat pedig munkatársunknak erősítette meg, hogy szombaton 8 és 16, vasárnap 7 és 22 óra között fogadják a személyi igazolványt kérő ügyfeleket.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!