A beismerés a nulladik pont

Hargita megyében élő alkoholproblémákkal küzdő, szerencsejáték-, drogfüggő és társfüggőségben szenvedőket segítene a Gyulafehérvári Caritas. A Szabad élet lehetősége című lelkigyakorlatot Székelyudvarhelyen szervezik meg, de Csíkszeredából és más megyéből is fogadnak jelentkezőket. A következő alkalom október 24-én lesz, de már elkezdődött a jelentkezés.

Fazakas Bea
A beismerés a nulladik pont
Nem szégyen nemet mondani. Függőségek Fotó: freepik.com/illusztráció

A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út programja, a Segítőnővérek közössége és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) lelkigyakorlatot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóknak október 24–27. között a Szent Pió Lelkigyakorlatos Házban, Székelyudvarhelyen.
A Szabad élet lehetősége jegyében szervezett lelkigyakorlatra szerencsejáték-, drogfüggő, társfüggőségben szenvedőket, alkoholproblémákkal küzdőket és hozzátartozóikat várják. Benedek Alexandra, a Gyulafehérvári Caritas támogatócsoport vezetője elmondta, hogy a program része az elmélkedés, csoportfoglalkozás és a szentmise is.

– Ezen a hétvégén ajánlott az ottalvás, hogy ne szakadjon meg a józanság felé vezető út. A szenvedélybetegséggel kapcsolatban a probléma felismerése és annak beismerése a nulladik pont. Ezek nélkül nem lehet változást elérni

– jegyezte meg Benedek Alexandra.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés



Mint mondta, a függőség megnevezése után mindenkor pszichiáter felkeresése szükséges, csak ezt követően ajánlott egyéni tanácsadásokra jelentkezni. Egyébként a Szabad élet lehetősége lelkigyakorlaton nemcsak a szenvedélybetegeket, de azok hozzátartozóit is várják, hiszen ahogy a nehézségeket, úgy a gyógyulást is közösen élik át.
Az alkoholfüggőséggel kapcsolatban elhangzott: a józanság megőrzése élethosszig tartó zéró toleranciát jelent. Ebben segítenek a támogató csoportok.
A programra nemcsak Székelyudvarhelyről de Csíkszeredából, sőt más megyékből is várnak olyanokat, akik változásra vágynak. Jelentkezni október 18-án 12 óráig a 0724–322682-es telefonszámon vagy az alexandra.benedek@caritas-ab.ro e-mail-címen lehet.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!