60-100 ezer eurós támogatás hívható le társadalmi vállalkozások indítására

Új pályázati lehetőség nyílt meg azok számára, akik társadalmi vállalkozást kívánnak indítani városon vagy vidéken. A programban 60 000 és 100 000 euró közötti vissza nem térítendő támogatás igényelhető, mely célzottan munkanélküliek, álláskeresők, fiatalok, valamint hátrányos helyzetű csoportok tagjai számára elérhető.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
60-100 ezer eurós támogatás hívható le társadalmi vállalkozások indítására
A SES program karavánja Székelyudvarhelyen. Nagy sikerrel mutatták be az új pályázati lehetőségeket Fotó: StartUp HUB/Facebook

Az ország több megyéjében, köztük Hargita megyében is elérhető az a támogatás, amely a StartUp HUB szervezésében zajló karaván révén is bemutatkozik az érdeklődőknek. A karaván célja, hogy a vidéken vagy városon élő, vállalkozni vágyó személyek számára bemutassa a pályázati lehetőséget és annak részleteit.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Bakcsy Tünde, a Csíki Vállalkozók Egyesületének ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre közölte, a pályázat olyan személyek számára nyitott, akik legalább érettségivel rendelkeznek, és megfelelnek a következő feltételeknek: nem lehetnek többségi tulajdonosai (51%-nál nagyobb részesedéssel) már működő vállalkozásnak, valamint állandó lakhelyük Kovászna, Hargita, Maros, Szeben, Brassó vagy Fehér megyében kell legyen.

A program célja, hogy a pályázók társadalmi vállalkozásokat hozzanak létre, amelyek gazdasági és közösségi hasznot egyaránt teremtenek.

A pályázati lehetőségek széles körű bemutatása érdekében a StartUp HUB elindította információs karavánját, amely Hargita megye több városába és községébe látogatott már el. A karaván részeként szakértők adtak tájékoztatást a pályázati követelményekről. A program partnerségben valósult meg Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségével, a Csíki Vállalkozók Egyesületével, valamint a Munkáltatók Országos Szövetségének Hargita megyei kirendeltségével.

Bakcsy Tünde elmondta, a pályázni kívánóknak segítséget nyújtanak. Bővebb információ a programról itt található.

Mit jelent a társadalmi vállalkozás?
A társadalmi vállalkozás egy olyan entitás, amely egy szociális ügyet támogat, és ennek mentén sajátos küldetést követ. Ezek a vállalkozások általában a társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet, és működésük révén megoldásokat kínálnak. A megtermelt nyereségük nagy részét visszaforgatják a tevékenységükbe, hogy a társadalmi szükségletekre válaszoljanak, miközben piacképes és profitot hozó termékeket állítanak elő.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!