Hirdetés

34-37 Celsius-fok várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki az augusztus 16–17-i időszakra, amely Hargita megyét is érinti. Az előrejelzés szerint az említett napokon rendkívül magas hőmérsékletek várhatók, a hőmérők 34-37 Celsius-fokot is mutathatnak.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
34-37 Celsius-fok várható
Képünk illusztráció Fotó: pexels.com

Az Agerpres hírügynökség arról tájékoztat, harmadfokú (piros jelzésű) hőségriasztás van érvényben pénteken Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt és Teleorman megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az érintett térségekben a nappali csúcshőmérséklet eléri a 41 fokot, helyenként pedig az éjszakai minimumok sem csökkennek 26 fok alá. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Ugyanezen a napon másodfokú (narancssárga jelzésű) hőségriasztás van érvényben Bukarestben, illetve Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Szeben, Hunyad, Fehér és Bihar megyében. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet eléri a 38-39 fokot, és éjszaka 21-22 fokra hűl le a levegő. A hőmérséklet-páratartalom mutató szintén meghaladja a kritikus 80 egységet.

Az ország többi megyéjére, Konstanca és Tulcea kivételével, elsőfokú (sárga jelzésű) hőségriasztást adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat. Eszerint a Körös-vidéken, Máramarosban, Moldvában, illetve helyenként Erdélyben és Munténiában kánikula lesz, 34-37 fokos nappali csúcshőmérsékletekkel és 20 fokos éjszakai minimumokkal. A hőmérséklet-páratartalom mutató eléri a kritikus 80 egységet. 

A Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség előrejelzése szerint az említett napokon rendkívül magas hőmérsékletek várhatók a megyében, a hőmérők 34-37 Celsius-fokot is mutathatnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!