Hirdetés

1,8 millió lejt szavazott meg a megyei tanács a hatszázalékos adóvisszaosztásból, ezek a települések kapnak támogatást

Tanintézetek, orvosi rendelő felszerelésére és községi utak felújítására használják fel a közel kétmillió lej értékű, hatszázalékos adóvisszaosztásból származó támogatást, amelyről Hargita Megye Tanácsának testülete a szerdai, Terkő mezején tartott kihelyezett ülésén döntött.

Péter Ágnes
1,8 millió lejt szavazott meg a megyei tanács a hatszázalékos adóvisszaosztásból, ezek a települések kapnak támogatást
Képünk illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

1,8 millió lejt szavazott meg Hargita Megye Tanácsának testülete a hatszázalékos adóvisszaosztásból a települések infrastrukturális beruházásainak támogatására a szerdán, Terkő mezején tartott kihelyezett ülésén.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Tusnád községben az Imets Fülöp Általános Iskola diákjai új bútorzatnak örülhetnek, a testület ugyanis 310 ezer lejt szavazott meg bútorzatvásárlásra a községnek. Bögöz község az agyagfalvi kultúrotthon belső javítási munkálataira igényelt 200 ezer lejt. Etéd község 100 ezer lejt az orvosi rendelő javítási munkálataira, 250 ezer lejt pedig a siklódi kultúrotthon javítására fordíthat.

Kápolnásfalu bölcsődeépítésre pályázott sikeresen, az önrész biztosítására a megyei testület 250 ezer lejt szavazott meg. Farkaslaka község korábban sikeresen pályázott az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny programban községi utak felújítására Firtosváralján és Székelypálfalván, az önrész kiegészítésére 100 ezer lejt hagytak jóvá. Szintén a községi utak felújítására nyert pályázatot korábban Zetelaka. Hargita Megye Tanácsa 700 ezer lejjel támogatja a beruházást az adóvisszaosztásból.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!