Vastagodik a jégfelület a gyergyószentmiklósi műjégpályán

Már festik az első jelzéseket az egyre vastagodó jégfelületre a gyergyószentmiklósi műjégpályán. A Városi Sport Klub vezetője reméli, nem megy kárba a befektetett munka, működtetni tudják egész idényben a létesítményt.

Barabás-Pál Hajnalka
Vastagodik a jégfelület a gyergyószentmiklósi műjégpályán
Fotó: Barabás Pál Hajnalka

Elérte a két és fél centiméteres vastagságot a jégfelület, elkezdődhetett az jelzések felfestése, adta hírül Kercsó Zoltán, a Gyergyószentmiklósi Városi Sport Klub menedzsere.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Mint mondta, igyekeznek a tavalyinál is fehérebb jégfelületet kialakítani, egy új technológia használatával. Egy hét múlva már használói is lesznek a csarnoknak, kezdődnek a hazai felnőtt- és utánpótláscsapatok jeges edzései, de edzőtáborokra is igényeltek jégidőt hazai és magyarországi csapatok is. Augusztus 5-től indul tehát a jeges élet, csak az a kérdés, hogy meddig fog tartani. Kercsó Zoltán ugyanis attól tart, ha nem rendeződik a VSK-nak az áramszolgáltatóval szembeni adóssága, ismét lekapcsolhatják az áramot a csarnokban.

Bízunk benne, hogy működtetni tudjuk a pályát, itt tud lezajlani az Erste Liga sorozata, lesz edzéslehetőség a több száz kis hokistának, de minden illetékesnek jeleztem már, hogy segítségre van szükségünk. Nyilvánvalóvá vált, hogy mi ezt az anyagi problémát nem tudjuk rendezni, külső segítség kell

– közölte Kercsó Zoltán.

A menedzser szeretné elkerülni, hogy a hazai mérkőzéseket más településeken kelljen megrendezni, ezért abban bízik, hogy a város fel nem használt pénzösszegeiből vagy a megyei tanács segítségével az egész idényben lesz jég a csarnokban. Kercsó a megoldást abban látja, hogy a megyei tanács közbeszerzéssel vásároljon villanyáramot a megyei intézményeknek, így jóval olcsóbban lehetne áramhoz jutni.

Nekünk 1 banival olcsóbb áram éves szinten tízezer lej spórlást jelent, amit akár a sportcsapatok támogatására lehetne fordítani

– mutatott rá Kercsó.

Mint arról tudósítottunk, június közepén már megtörtént, hogy több napig áram nélkül maradtak a VSK ügykezelésében levő sportlétesítmények az áramszolgáltatóval szemben felhalmozott adósság miatt. Az intézmény akkor jelentős tartozást törlesztett, de a fennmaradt összegre nincs fedezete.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!