Hirdetés

Vállalkozói inkubátorház épül Balánbányán 

Hargita Megye Tanácsa hétfőn rendkívüli tanácsülést tartott, ahol többek között elfogadták a Balánbányán épülő vállalkozói inkubátorház munkálatainak módosításáról és az építkezés elkezdésére vonatkozó határozatot. Jóváhagyták a szentábrahámi járdaépítés költségvetésének aktualizálását, továbbá szó esett a megyei téli útkarbantartásokról.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Vállalkozói inkubátorház épül Balánbányán 
Illusztráció Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Rendkívüli megyei tanácsülésen fogadták el hétfőn a balánbányai vállalkozói inkubátorház műszaki dokumentációjának módosítását. A beruházást európai uniós forrásból finanszírozzák, a Regionális Operatív Program keretében. A dokumentáció elfogadása után, a héten nagy erőkkel nekifognak a kivitelezésnek, számolt be Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– A beruházás megvalósítása érdekében társult a megyei tanács és Balánbánya önkormányzata, és ez a határozattervezet indokolta a mai ülés sürgősségét – mondta Borboly. Hozzáfűzte: Balánbányán az inkubátorház építését öt csapattal és közel kilencven munkással kezdik el.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Járda épül a megyei út mentén Szentábrahám községben, közel kétmillió lej értékben.

Mint a megyeelnök ismertette: megtalálták a megoldást, hogy olyan elemekkel lássák el a járdákat, amelyek megakadályozzák, hogy az autók parkolni tudjanak ezeken a felületeken. Az akadályozó elemekkel felszerelik a korábban épített járdákat is, hiszen a program célja a gyalogosok biztonsága.

Az utak kapcsán a tanácsülésen elhangzott, hogy a Libán járható,

az összes megyei besorolású útra megkötötték a téli karbantartásokra vonatkozó szerződést.

A hótakarító járművek helyzete Hargita Megye Tanácsa weboldalán folyamatosan és valós időben követhető, bárki számára. A megyei tanács a cégekkel folyamatosan kapcsolatban áll, de lakossági bejelentéseket is várnak.

Mindemellett aktualizálták az Ócfalva, Kányád, Petek, Brassó megye határa felé (137A jelzésű megyei út), valamint Kányád, Jásfalva, Ége, Székelydálya, Homoródszentpéter (133-as megyei út), Homoródszentpál, Oklánd (131-es megyei út), Kovászna megye határa irányába húzódó csaknem 50 kilométeres útrendszer beruházásának dokumentációját. A megyei önkormányzatnál „Lot 3” néven emlegetett pályázat keretében a tervezésre újabb közbeszerzési eljárást írtak ki, mondta Péli Levente, a Programok és projektek igazgatóságának munkatársa.

– A jelenlegi pályázati kiírásban 120 millió lej szerepelt, de a projekt teljes költsége a későbbiekben várhatóan meghaladja majd a 200 millió lejt is – mondta Péli.

A megyeelnök ugyanakkor elmondta: folyamatosan dolgoztak ezen a projekten, nehezen kaptak tervezőt. Nehéz volt újraindítani a beruházást, de elkészült a szükséges dokumentáció, és reméli, továbbra is lesz támogatás, hogy folytatni tudják ezt megye számára fontos beruházást.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!