Üzembe helyezik a parkolóórákat

Várhatóan jövő héttől újraindul a fizetéses parkolási rendszer Gyergyószentmiklóson, két hétig tesztüzemmódban és türelmi idővel. A napokban zajlik a parkolóórák karbantartása, amelyeket épp átvesz a polgármesteri hivatal.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Üzembe helyezik a parkolóórákat
Várhatóan jövő héttől újraindul a fizetéses parkolási rendszer Gyergyószentmiklóson Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

A napokban adják át a Gyergyószentmiklóson évekkel ezelőtt felállított parkolóórákat, a karbantartási munkálatok elvégzése után. Len Emil, a város alpolgármestere közölte: jövő héttől tervezik újraindítani a fizetéses parkolási rendszert. Egyelőre, várhatóan két hétig, tesztüzemmódban fogja működtetni az önkormányzat. Ez azt jelenti, hogy az órák működni fognak, jegyet kell majd váltani, annak elmulasztása viszont csak figyelmeztetéssel jár. A későbbiekben a parkolójegy nélkül állomásozó autók sofőrjeivel szemben nem lesznek ennyire elnézőek, mondta el az alpolgármester.

Egyelőre főleg a főtéren és környékén üzemelik be a parkolóórákat, a későbbiekben bővül majd a rendszer. Fegyelmezettebb parkolást és gördülékenyebb forgalmat vár tőle a városvezetés. A parkolási rendszer elindításakor minden fizetési módszer, a készpénzes, bankkártyás és telefonos üzenet általi is a sofőrök rendelkezésére áll majd.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!