Utolsó soros ülését tartotta a városi közgyűlés

A szokásosnál két héttel korábban tartották meg az önkormányzati testület havi soros ülését Gyergyószentmiklóson. Hónap végéig megalakulhat az új városi közgyűlés, a sürgősebb közigazgatási kérdések még napirendre kerültek.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Utolsó soros ülését tartotta a városi közgyűlés
Közgyűlés. Utoljára tanácskozott jelenlegi összetételében a várost vezető testület Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Az októberi soros tanácsülésen sem vett részt Csergő Tibor András, Gyergyószentmiklós még tisztségben lévő polgármestere. A napirendet így az alpolgármester terjesztette elő.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Kérdés és hozzászólás nélkül, egyöntetű szavazatokkal fogadta el a városi közgyűlés a második negyedévi költségvetés végrehajtását, az igényelt hitel büdzsébe foglalását, valamint az idei évre vonatkozó adók kiszámítási módját. A Virág lakónegyed közterületeinek telekkönyvezése kapcsán se merült fel tisztáznivaló, s némileg beletörődve vették tudomásul a Monturist közgyűlésének összehívását is a tanácsülést három órával megelőző időpontra. Vadász-Szatmári István jegyezte meg csupán: a tény, hogy már szeptember közepén iktatták a városházán a meghívót, és csak most került a testület elé, jól mutatja, hogyan működött a cég az elmúlt években.

A gyűlés végén több kérdést is feltettek a tanácsosok Nagy Zoltánnak, aki városmenedzseri minőségben követte az ülés történéseit. A válaszaiból kiderült, hogy

a teherforgalomnak szánt útvonalon – a Dózsa György, Békény, Halász utcában – ismét dolgozik a kivitelező,

megígérte, hogy idén az utcák közötti összekötésekre is aszfalt kerül. Az, hogy visszaterelték a forgalmat erre az útszakaszra, amiatt van, hogy a város által a megyei tanácstól és a rendőrségtől igényelt, elterelésre vonatkozó engedélyek két éve lejártak.

A sportpályázatok kapcsán Nagy Zoltán közölte, erre egyelőre nincs forrás, keresik a megoldást. Kiderült az is, hogy

600 ezer lejnyi késedelmi kamatot számlázott a távhőbővítéssel megbízott cég a kifizetetlen számlák miatt, a mobilitási terv kivitelezője pedig 200 ezer lej késedelmi kamatot kér.

A Gyilkostó sugárúton a szennyvízrendszer bekötései nyomán maradt gödrök mihamarabbi helyreállítása pedig csak úgy lehetséges, ha sikerül újra bizalmi kapcsolatot kialakítani a kivitelezővel, és elvégzi a munkát, még mielőtt a kormánytámogatásból származó pénz megérkezik.

Az ülés végén Len Emil Balázs alpolgármester köszönte meg a testületnek a négyévnyi együttműködést és támogatást. Elköszönt az RMDSZ-es Máyer Róbert, valamint Vadász-Szatmári István EMSZ-es képviselő is, és sikereket kívánt a következő városi közgyűlésnek, amelynek ők már nem lesznek tagjai. Vadász-Szatmári zárásként megjegyezte: az elmúlt harminc év leggyengébb választási ciklusa volt az utóbbi négy év.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!