Hirdetés

Újra pályáznak: Azt remélik, ezúttal kivitelezőt is találnak

HN-információ
Korábban nem találtak kivitelezőt ezért most újra pályázik tömbház-hőszigetelési támogatásra a gyergyószentmiklósi önkormányzat. Így szeretnék megvalósítani a több évvel ezelőtt eltervezett beruházást. Ehhez az érintetett tömbházlakók beleegyezésére is szükség volt. Tizenkilenc tömbház lakói szeretnék, ha felújítanák ingatlanjaikat. Ezzel elhárult minden akadály, az önkormányzat indíthatja pályázást.

A lakosság hosszú ideje várja a tömbházak felújítását                                                                     Fotó: Lázár Hajnal

A hétfői tanácsülésen került a gyergyószentmiklósi tanács napirendjére a tömb­ház­fel­újítás ügye. Mint arról korábban beszámoltunk, Gyer­gyó­szent­mik­lós évekkel ezelőtt nyert pályázatot 29 tömbház szi­ge­te­lésére, a munka mégsem kezdődhetett el, mert nem találtak kivitelezőt, a megemelkedett költségek miatt egyetlen cég sem vállalta a munkát. A többletkiadásokat sem az önkormányzat, sem a lakosság nem tudta vállalni. Mivel a Központi Fejlesztési Régió márciusban újra pályázatot írt ki tömbház-rehabilitációra, az önkormányzat úgy döntött, a beruházás értékét megemelik és ismét megpróbálnak rá támogatást szerezni. Kérték az érintett lakástulajdonosok beleegyezését is, ők rábólintottak és elkezdődött újból a folyamat. A tanácsülésen a várost vezető testület két felújított pályázati iratcsomót fogadott el, melyekben összesen 19 tömbház felújítása szerepel. Az elsőben a Virág negyed 43., 44., 45/E, 46., 49., 51-es tömbházak, a Bucsin negyedben pedig a 3., 6., 11. és 18-as tömbházak érintettek, a második pályázatban pedig a Fejér Dávid utca 7., a Miron Cristea utca 8. és 9., a Gyilkostó sugárút 5/B, valamint a Bucsin negyed 10., 12., 20., 23., 24-es tömbházak. Ezeket a pályázatokat hamarosan újból benyújtják. A korábbihoz képest most harminc százalékkal nagyobb értékben kérnek támogatást. A hozzájárulások aránya nem változik, 60 százalékot finanszíroz az Európai Unió, 25 százalékot fizetnek a lakók, 15 százalékot pedig a város. A tanácsülésen elhangzott: a városvezetés azt reméli, ezúttal sikerül kivitelezőt találniuk, hiszen a valós piaci értékekkel számoltak amikor rögzítették, hogy mennyit hajlandók költeni a beruházásra.

Lázár Hajnal



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!