Hirdetés

Újjáépítik a jégpályát

Költségvetés-kiigazítás és a jégpálya-felújítás ügyében a soron következő lépések szerepeltek a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület pénteki ülésén. A városi közmű kapcsán ismét elhangzott, hogy komoly pénzügyi nehézségekkel kell szembenéznie a cégnek.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Újjáépítik a jégpályát
Ülésezik a testület. Megoldáskeresés Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Sokkal kisebb költségvetés-kiegészítés érkezett a kormánytól 2022-ben, mint a korábbi években szokott, a milliós nagyságrend helyett mindössze 250 ezer lejjel egészítik ki Gyergyószentmiklós költségvetését. Szinte minden alintézménynél kiegészítésre volt szükség, a városházán sem volt elégséges pénz a bérekre, ezeket korrigálták az ülésen.

A jégpálya ügyében is dönteni kellett. Előbb az egykori ammóniatárolókat vették át a város magánvagyonába, ezeket majd lebontják, hogy a területet lehessen átadni az Országos Beruházási Társaságnak (CNI), illetve a teljes ingatlan telekkönyvbe vételét is el kellett fogadnia a testületnek, hogy átadható legyen a felújításra. A jelenlegi árakkal számolva mintegy 120 millió lej a beruházás összértéke: lebontják, újraépítik és bővítik a jégcsarnokot. Még egy kormányhatározatra van szükség, amely elindíthatja a felújítást, hangzott el az ülésen.

A víz- és hőszolgáltató ügye is terítékre került. Ismét elhangzott, hogy jelentős adósságot görget maga előtt a cég, félő, hogy a szolgáltatók végrehajtást kérnek. Csergő Tibor András polgármester azt mondta, a kormánytól kértek segítséget, várhatóan érkezik majd támogatás faapríték-beszerzésre. Ugyanakkor sürgette az áremelést a távhő esetében, hogy ne termeljen továbbra is veszteséget a szolgáltató, s mint megjegyezte, a gázszolgáltatóval szemben felgyűlt adósságot is érdemes lenne az új árba beépíteni.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!