Hirdetés

Újabb hitelt vesz fel az önkormányzat

A megszokottnál egy héttel későbbre hívták össze a júniusi soros tanácsülést Gyergyószentmiklóson. Akik a kiszámíthatatlan időpont miatt nem tartózkodtak a városban, online sem követhették a közgyűlést a tanács új működési szabályzatának hiányosságai miatt. Elhangzott: a városvezetők ezt is rendezni kívánják a jövőben sok egyéb mellett.

Barabás-Pál Hajnalka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Újabb hitelt vesz fel az önkormányzat
Közgyűlés. A kulturális támogatásokról is döntöttek Fotó: Barabás-Pál Hajnalka

Egy perc néma csenddel tisztelgett a gyergyószentmiklósi közgyűlés a napokban elhunyt Kari Attila egykori önkormányzati képviselő emléke előtt. Aztán bele is csaptak a közepébe. Az önkormányzati képviselők két beterjesztett határozattervezet ellen emeltek szót: a városháza személyzetének átszervezését és a kórház újonnan beépített tetőterének átadását nem akarták tárgyalni, további információkat, megoldási lehetőségeket kértek. Sikerrel, a közgyűlés törölte a napirendről a két javaslatot, így nem tárgyalták.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Elfogadták viszont a városháza munkatársainak béremeléséről szóló tervezetet, erre kormányrendelet is kötelezte az önkormányzatot.

A kulturális programokra kiírt önkormányzati támogatási keret, 500 ezer lej elosztását is elfogadták.

A rendelkezésre álló keretet a pályázó tizenhárom szervezet között osztották el. A keret felét az Egyfeszt tematikus udvaraira pályázták meg, ennek kapcsán tisztázták, hogy olcsóbb bérleteket vásárolhatnak a hazaiak, mint az idegenből érkezők. 
Újabb hitel felvételét is elfogadta a testület. Csergő Tibor – a tisztségét őszig még betöltő polgármester – elmondta: legutóbb, amikor a városi közgyűlés a 19 millió lejes kincstári hitel felvételét elfogadta, még nem volt ismert a tény, hogy csak olyan beruházások önrészeire fordítható az állam által garantált kölcsön, ami nincs újraütemezve uniós támogatásra. Egyedül a művelődési ház felújítására vonatkozó beruházás felel meg ennek a kitétnek jelenleg a városban, ennek a befejezéséhez szükséges a hárommillió lejes hitel. A javaslatot elfogadták az önkormányzati képviselők, egyúttal visszavonták a korábbi tanácshatározatot.

Ezenkívül a közgyűlésen több szociális szolgáltatást is külső partnerekre bízott az önkormányzat, igaz, korábban is így működött a szeretetkonyha és több Caritas által nyújtott szolgáltatás.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!