Hirdetés

Új szemétszállítási díjakat vezetnek be Gyergyószentmiklóson

Négy beruházást visz át az új uniós támogatási ciklusra Gyergyószentmiklós önkormányzata. Ezek kapcsán és a szemétgazdálkodás témakörében születtek döntések a csütörtöki rendkívüli ülésen.

Barabás-Pál Hajnalka
Új szemétszállítási díjakat vezetnek be Gyergyószentmiklóson
Képünk illusztrácó Fotó: Eco-Csík

Beillesztették a városfejlesztési stratégiába a Fogarasy Mihály Szakközépiskola bentlakásának és sportpályájának korszerűsítését, két tömbházszigetelési programot és a mobilitási tervet. Erre azért volt szükség, hogy az új európai uniós támogatási ciklusban újra pályázni lehessen a munkálatokra. Ellenszavazat nélkül fogadták el a tanácsosok, és ugyanígy megszavazták egyenként is az említett beruházások folytatását, illetve a hozzájuk tartozó költségeket. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Utcaszakaszokat adtak át a megyei tanácsnak átmenetileg, hogy az együttműködésben épített kis elkerülő út munkálatait, a kiadások elszámolását elősegítsék.

Július 2-ától elkezdi működését a gyergyóremetei hulladéklerakó.

Az új szemétlerakási díjaknak a saját díjszabásaiba való beépítését kérte az RDE Hargita, erre is rábólintott a testület. A városban lejár a szemét összegyűjtésére és elszállítására vonatkozó szerződés, új közbeszerzést kell kiírni erre, ennek első lépéseit is elfogadta a közgyűlés a részben személyes, részben online jelenléttel zajló gyűlésen.

Meghosszabbították a Vitalissima menedzserének megbízását két hónappal, ezalatt új versenyvizsgát írnak ki. Mint elhangzott, a jogszabályváltozások miatt ezután nem egy, hanem három ügyintéző kell hogy vezesse majd a város cégét, ennek megfelelően írják majd ki a versenyvizsgát.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!