Hirdetés

Új módszerrel csalják ki áldozataik pénzét az adathalászok

Új online csalási módszerre figyelmeztet a Hargita megyei rendőr-főkapitányság, az adathalászok könnyű online feladatok végrehajtásáért fizetett gyors bevételekkel kecsegtetnek, majd fiktív díjak befizetésére kérik az áldozatokat.

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 1 perc
Új módszerrel csalják ki áldozataik pénzét az adathalászok
Illusztráció Fotó: Pixabay

A rendőrség közleménye szerint az áldozatokat egy ingyenes üzenetküldő alkalmazáson keresztül keresik meg ismeretlen személyek nemzetközi telefonszámokról. Az angolul vagy románul írt üzenetek gyors online nyereséget ígérnek néhány feladat elvégzéséért. Az áldozatoknak ezután személyes adataikat kell megadniuk, beleértve a családnevüket, vezetéknevüket, életkorukat, foglalkozásukat és a bankszámlaszámukat.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Később az áldozatok videókat kapnak egy webhelyről, amelyeket meg fel kell keresniük és értékelniük kell, majd képernyőmentések küldésével igazolják, hogy elvégezték a feladatot. Az első feladatok elvégzése után az áldozatokat hozzáadják egy csoporthoz (egy azonnali üzenetküldő szolgáltatást nyújtó alkalmazásban), ahol további feladatokat kapnak, majd egy hamis internetes oldalra irányítják őket. Az összegek hozzáféréséhez az áldozatoknak fiktív díjakat kell fizetniük, amelyek valójában a bűnözők számláira történő átutalások vagy kriptovaluta-vásárlások – olvasható a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!