Új, ideiglenes kinevezés

A héten nyugdíjba vonult Ambrus István, a Hargita Megyei Vámőrség igazgatója. A leköszönő igazgató helyét Kósa Izabella veszi át, akinek a kinevezése 2023 év végéig tart. Hargita megye belső vámhivatala a székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi vámpontokkal a Brassói Regionális Pénzügyi Igazgatóságon belül működik.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Új, ideiglenes kinevezés
Illusztráció Fotó: Ambrus István / FB

Nyugdíjba vonult Ambrus István, a Hargita Megyei Vámőrség igazgatója, az e heti prefektusi kollégium ülésén köszöntek el tőle. Petres Sándor prefektus oklevelet adott át a tizenhét évi szolgálatáért Ambrus Istvánnak. A vámőrség leköszönő igazgatójának helyét Kósa Izabella veszi át, akinek a kinevezése 2023 év végéig tart. Az új, ideiglenesen kinevezett igazgató elmondása szerint közel harminc éve a vámőrségnél dolgozik.

– Amíg a kinevezésem tart, azon dolgozom, hogy az intézmény továbbra is zökkenőmentesen működjön – mondta a frissen kinevezett igazgató.

A Vámhatóság Főigazgatóság a központi közigazgatás speciális szerveként szerveződik és működik, jogi személyiség nélkül, az Adó- és Pénzügyi Hivatalon belül, amely a Pénzügyminisztérium alárendeltségébe tartozik, az 520-as, 2013. évi kormányhatározat által. A Vámhatóság Főigazgatóság biztosítja a vám- és jövedéki politikák nemzeti szintű alkalmazását, és végrehajtja a törvény által megállapított megbízásokat. Hargita megye belső vámhivatala a székelyudvarhelyi és gyergyószentmiklósi vámpontokkal a Brassói Regionális Pénzügyi Igazgatóságon belül működik, a Brassói Regionális Vámigazgatóság és a Vámhatóság Főigazgatóság alárendeltségében mint jogi személyiség nélküli struktúra.

Hargita megye belső vámhivatala tevékenysége jelenleg a következő: vámtevékenységek, import, export, tranzit, közösségen kívüli postai küldemények, a jövedéki termékek mozgásának követése felfüggesztési szabályok szerint; az engedélyezési feltételek teljesítésének ellenőrzése az adóraktárak és a regisztrált címzett kiadására, végfelhasználói engedély megadása, adóraktár engedélyezése – kis lepárlóüzem; tanúsítványok kiadása az energiatermékek nagy- és kiskereskedelmi forgalmazására a vámhivatal hatáskörébe tartozó gazdasági szereplők számára; a jövedéki termékek nagykereskedelmi igazolásainak megadása a vámhivatal hatáskörébe tartozó gazdasági szereplőknek, a jövedéki termékek előállításának és forgalmazásának ellenőrzése – olvasható Hargita Megye Prefektusi Hivatalának oldalán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!