Turisztikai attrakció épül

Jóváhagyta a gazdasági minisztérium szakbizottsága a borszéki szórakoztatóközpont beruházási tervét, így a közeljövőben elkészülhet a létesítmény, ezáltal bővítve a fürdőváros turisztikai kínálatát.

Boncina-Székely Szidónia
Becsült olvasási idő: 2 perc
Turisztikai attrakció épül
Turistacsalogató Borszék. Bővülő kínálat Fotó: Boncina-Székely Szidónia/Archív

A megvalósíthatósági tanulmány szerint a jelenlegi sípályák környékén, illetve a szemben lévő, közel kéthektáros önkormányzati területen mászófallal felszerelt kalandpark és tiroli kötélpálya készül el. Ezenkívül hófánkpályát, valamint télen-nyáron használható szintetikus korcsolyapályát építenek, de íjászatra és tereplövészetre alkalmas pályát is kiképeznek.
Ugyancsak az elképzelések között szerepel egy kisebb tó létesítése, vízicsúszdával és vízi biciklizési lehetőséggel. Ugyanerre a területre kisebb irodaépületet is terveznek, a sípálya tetejére pedig kilátó épül – tudtuk meg a borszéki polgármesteri hivatal közleményéből. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A szakminisztérium által jóváhagyott beruházás kivitelezési munkálatai várhatóan jövő évben kezdődnek el, a szerződéskötés, illetve a megfelelő kivitelező cég megtalálását követően

– mondta el érdeklődésünkre Mik József polgármester, hozzátéve, hogy a szabadidőparkot a sípályát és a bobpályát működtető önkormányzati cég adminisztrálja majd.
A beruházás értéke meghaladja 15,47 millió lejt, ennek 90 százalékát a minisztérium biztosítja, az önkormányzatnak 10 százalékos önrészt kell vállalnia. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!