Több mint 250 programot kínálnak az EgyFeszt szervezői

Több mint 250 programot kínálnak a szervezők az idei EgyFeszten. Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválját hagyományosan augusztus első hétvégéjén tartják, és ezúttal is az értékteremtés a szervezők célja. Struktúrájában nem sokat változik a korábbi három kiadáshoz képest a fesztivál, de újdonságok lesznek, ami a helyszínek és udvarnevek cseréjét illeti.

Hegyi Zsuzsánna
Becsült olvasási idő: 3 perc
Több mint 250 programot kínálnak az EgyFeszt szervezői
Felkészültek. Beharangozták az EgyFeszt fesztivált a szervezők Fotó: Hegyi Zsuzsánna

Az EgyFeszt összművészeti fesztivál negyedik kiadására készül az a szervezőcsapat, amely az elmúlt időszakban stabilan megtartotta összetételét, sőt újak is csatlakoztak hozzájuk, hogy – szándékaik szerint – évről évre egyre színvonalasabb legyen a rendezvény. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Idén augusztus 1–4. között rendezik meg a Visit Hargita által gyerekbarátként elismert fesztivált. Struktúrájában nem sokat változik a rendezvény – emelte ki sajtótájékoztatón Kassay Lajos Péter főszervező. – Tematikus udvarok, nagyszínpadi koncertek és turisztikai rendezvények szerepelnek programkínálatunkban. A koncerteken kívül a többi kulturális ágazat is képviselteti magát: irodalom, színház, képzőművészet, és így tovább. Amit kapásból kiemelnék, az nyilvánvalóan a három „headliner”, a Parov Stelar, Havasi és a Tankcsapda – tette hozzá Kassay.

A rendezvénysorozat idei újdonságát a rendezvényhelyszínek és azok megnevezéseinek változása jelenti. 

– Lazítani szeretnénk az udvarok besorolása tekintetében. A Retro Udvarban rockzenét is játszanak majd, és ilyen meggondolásból Bakelit Udvarnak fogjuk hívni. Lesz Szanatórium Kert – itt a helyszín határozza meg a volt Jazz Udvar nevét, ugyanis a régi kórház udvarán rendezkedünk be, ahol funky és swing műfajú zene is lesz – ismertette még a főszervező. Kicserélték az Alter Udvar nevét Livingroomra, Figura Udvar lesz az eddigi Színház- és Könyvudvar, illetve Zsinagógára keresztelték a képzőművészeti udvart. A Bakelit Udvar a Gyilkostó Szövetkezet udvarára költözik, az Örmény Udvar pedig idén a sétálóutcai Gasztro Utcában kap helyet, a Játékudvar helyszíne pedig a Korona nagyterme lesz. A Folk Udvar és a Hegyilevegő Udvarok helyszínei, megnevezései változatlanok. A nagyszínpadot ebben az évben is a labdarúgópályára húzzák fel, és újdonságként a közelében, a Nicolae Bălcescu utcában lesz sátortábor is.

Albu István, a fesztivál művészeti igazgatója, akárcsak Barti Tihamér Gyergyó területi RMDSZ-elnök, arról az értékteremtésről beszéltek, amit ez a fesztivál ad a közönségének.

– A minőségi kulturális kínálat helyszíne lesz Gyergyó augusztus első hétvégéjén. Olyan élményekkel gazdagodhatnak azok, akik Gyergyószentmiklósra látogatnak, amelyben nincs részük máshol Erdélyben – hangsúlyozta Barti.

A fesztiválra különféle kategóriájú jegyek kaphatók, értelemszerűen különböző árakon. Érdemes mihamarabb megvásárolni ezeket, mert jelenleg még kedvezményesen érhetők el.

A fesztivál hivatalos oldalán minden információ megtalálható az eseményről.

Kategóriák, fesztiválnapok vagy a tizenegy udvar lebontásában közlik a rendezvény programpontjait. Folyamatosan frissül a fellépők, az előadások, foglalkozások, események lajstroma az egyfeszt.ro oldalon.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!